42 Yil Önce Çektirdikleri Fotograf Sergide Karsilarina Çikti

Aydem Enerji’nin Yönetim Kurulu Baskani Ceyhan Saldanli, esi Hatice Saldanli ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenledigi 100. Yilda Pamukkale Fotograf Sergisi’nde 1982 yilinda Pamukkale Travertenleri’nde birlikte çektirdikleri fotografin sergide yer aldigini görünce duygusal anlar yasadi. Ceyhan ve Hatice Saldanli, 42 yil sonra ayni pozu verdi.

42 Yil Önce Çektirdikleri Fotograf Sergide Karsilarina Çikti
Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin Turan Bahadir Sergi Salonu’nda geçen hafta açtigi 100. Yilda Pamukkale Fotograflari Sergisi, birçok kesimin begenisini topladi. Bir hafta açik kalan sergiyi çok sayida Denizlili ziyaret etti. Türkiye’nin enerji alaninda önde gelen sirketlerinden Aydem Enerji’nin Yönetim Kurulu Baskani Ceyhan Saldanli da esi Hatice Saldanli ile birlikte ziyaret ettigi sergide geçmise yolculuk yapti. DGC Baskani Osman Nuri Boyaci ve Önceki Dönem Baskani Muhammet Karaçay’dan sergide yer alan fotograflar hakkinda bilgi alan Saldanli çifti, 1982 yilinda evlenmeden önce nisanlilik döneminde Pamukkale birlikte çektirdikleri fotografin da sergilendigi görünce kisa bir sasirdi. Hatiralara yolculuk yapan çift, 42 yil önce çektirdikleri fotografin önünde ayni pozu verdi. Ceyhan ve Hatice Saldanli çiftini DGC Önceki Dönem Baskani Muhammet Karaçay fotografladi.

"Bizim için sürpriz oldu"

Yillar önce çektirdikleri fotografi sergide gördügü için hayrete düstügünü söyleyen Aydem Enerji Yönetim Kurulu Baskani Ceyhan Saldanli, sergide emegi geçenlere tesekkür ederek, “Ben sergiyi çok begendim. Yillar sonra eski günleri yasadim, eski günleri hatirladim. Benim için de sürpriz oldu, hiç beklemiyordum. Eski yasantilarin, eski Pamukkale’nin, eski Denizli’nin bir parçasi olmak ve bunu yillar sonra yeniden hissetmek gerçekten güzel. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum, çok degerli bir is yapmislar. Simdiki Pamukkale eskiye nazaran daha güzel. Travertenlerin üzerinde oteller vardi, onlar yikildi. Insanlar artik daha bilinçli, etrafi kirletmiyorlar. Benim çocuklugumda Pamukkale Festivalleri olurdu. Pamukkale’ye giden dogru dürüst yol yoktu. Eskihisar taraflarindan giderdik. Köprü yoktu, dereleri geçerdik. Kolayi ilk defa çocuklugumda katildigim Pamukkale Festivalinde içtim. Pamukkale Festivalleri benim için dogayla tanismak, dünyayla tanismak için bir vesileydi. Eski günlerin güzel ve anilacak taraflari çok ama yapacak isimiz de çok. Önümüzde büyük bir gelecek var, o gelecege hazirlanmak su anda birinci önceligimiz” dedi.



“Bu fotografi çok severim”

Sergide hatiralarini tazeleyen Hatice Saldanli ise, Ceyhan Saldanli ile 1980 yilinda nisanlanip 1982 yilinda evlendiklerini belirterek, “Iki sene nisanli kaldik, araya askerlik girdi. Ceyhan Bey hafta sonlari gelirdi. Hem o zamanlar yeni kurulan fabrikaya bakar, hem de bizleri gezdirirdi, ailecek pikniklere giderdik. O gezilerden birinde Pamukkale’ye gitmistik. Bu fotografi evlenmeden birkaç ay önce 1982 yilinda çektirmistik. Ben de bu pozu gerçekten çok severim. Çok sükür Rabbim bugünleri gösterdi. Fotografi bu sergide karsimda görünce eski günleri hatirladim. Çok mutlu oldum görünce, gerçekten duygulandim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA