Ezine'de Saganak Yagisla Birlikte Bin 150 Dekar Tarim Arazisi Zarar Gördü

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde saganak yagis nedeniyle bölgede tarim arazileri zarar gördü. Yasanan sel nedeniyle bin 150 dekar tarim arazisi zarar gördü.

Ezine'de Saganak Yagisla Birlikte Bin 150 Dekar Tarim Arazisi Zarar Gördü


Meteoroloji’nin dün Çanakkale’ye yaptigi kuvvetli yagis uyarisinin ardindan Ezine ilçesinde saganak etkili oldu. Bölgede yasanan sel ve taskin nedeniyle ilçeye bagli Geyikli beldesi, Mahmudiye, Pinarbasi, Yahyaçavus köyleri olumsuz etkilendi. Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerince baslatilan hasar tespit çalismalarinda 50’nin üzerinde üretici yagistan etkilendi. Yagis nedeniyle yaklasik bin 150 dekar tarim arazisi zarar gördü. Mahmudiye köyünde 15 su motoru, bahçe çiti zarar görürken, Yahyaçavus köyünde 13 hayvan yildirim çarpmasi sonucu telef oldu.

1.5 milyon TL zarari olustu

Mahmudiye köyünde 4 yildir seracilik yapan Yildiray Kurtçu, 5 dönümlük domates ve biber bulunan serasinda 3 dönüm alanin zarar gördügünü, yaklasik 1 milyon 500 bin TL’lik zarar olustugunu belirterek, “4 senedir seracilik yapiyorum. Yardim bekliyoruz. Baska bir sey bekledigimiz yok. Sel felaketi, firtina yasadik. Çok magdur olduk. Emeklerimiz gitti. O kadar emek verdik, bir anda yok oldu. Asagi-yukari 3 dönüm alan zarar gördü. Maddi olarak ise zararim 1.5 milyon TL” dedi.

Bölgede Il Tarim ve Orman Müdürlügüne ait ekiplerin hasar tespit çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA