Gazipasa'da Mermer Ocagina 'ÇED Gerekli Degil' Karari Protesto Edildi

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde dört mahallenin sinirinda bulunan mermer ocaginin kapasite artisi ve kum ocagina çevrilmesine verilen ’ÇED gerekli degil’ karari vatandaslar tarafindan protesto edildi. Mermer ocagi önünde toplanan mahalleli ellerindeki pankartlara “Zeytinime dokunma” yazip yetkililerden yardim istedi.

Gazipasa'da Mermer Ocagina 'ÇED Gerekli Degil' Karari Protesto Edildi


Gazipasa’da, muz ve örtü alti üretimin yükünü sirtinda tasiyan Muzkent, Kirahmetler, Göçük ve Güney mahalleleri sinirinda bulunan mermer ocaginin kapasite artisi ve kum ocagina çevrilmesi konusuyla ilgili Antalya Valiligi Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügünden tartismali bir karar çikti. Gazipasa Kaymakamligina gönderilen yazida, ocakla ilgili "Çevresel Etki Degerlendirmesi (ÇED) gerekli degildir" kararinin verildigi belirtildi. Alinan bu karar, tarimla geçinen 4 mahallede yasayan vatandaslar tarafindan protesto edildi. Mahalle muhtarlari ile birlikte mermer ocagi önünde toplanan bir grup kalabalik, ellerindeki dövizlerle “Toz istemiyoruz, zeytinime dokunma”, “Doga evimiz, mirasimiz”, “Toz olursa meyve olmaz”, “Ari ölürse doga ölür, insan ölür”, “Gelecegimize dokunmayin” yazip kum ocagina çevrilmek istenen mermer ocagi önünde eylem yapti.

Bölgeye açilmak istenen kum ocaginin tarimsal üretimi derinden sarsacagini dile getiren Kirahmetler Mahallesi Muhtari Kismet Ceylan, “Yillar önce açilmis olan maden ocaginin simdiye kadar bize bir zarari olmadigi için sesimizi çikarmadik. Ama aldigimiz duyumlara göre; maden ocagi kum ocagi olacakmis. Biz kum ocagina kesinlikle karsiyiz. Diger mahallerimizle beraber burada toplandik. Kum ocaginin üretimimize engel olmasini istemiyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA