Atatürk'ün Fotografina Uygunsuz Hareketler Yapan Sahis Hakkinda 3 Yil Hapis Istemi

Atatürk’ün fotografiyla uygunsuz hareketlerde bulunan sahis hakkinda “Atatürk’ün hatirasina alenen hakaret” suçundan 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasi talebiyle dava açildi.

Üsküdar’da 8 Temmuz 2023 tarihinde Atatürk’ün fotografina uygunsuz hareketlerde bulunan A.E.S. (17) hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, suça sürüklenen çocugun Atatürk’ün fotografiyla uygunsuz hareketlerde bulundugunun tespit edildigi, ihbari degerlendiren Istanbul Çocuk Sube Müdürlügü tarafindan suça sürüklenen çocugun 20 Eylül 2023 günü gözaltina alindigi ve ayni gün atili suçtan Istanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimligince tutuklandigi kaydedildi.

“Eglenmek amaciyla yaptik”

Atatürk fotografiyla uygunsuz hareketler yapan kisinin kendisi oldugunu belirten A.E.S., bu videonun yaklasik 2 yil önce çekildigini, sinifta fotograflarla oyun oynadiklarini, fotografin Atatürk’ün fotografi oldugunu bilmedigini, rastgele ellerine aldiklari farkli fotograflarla yaptiklari bu hareketleri, kendi aralarinda eglenmek amaciyla yaptiklarini, Atatürk’ün hatirasina hakaret gibi bir amacinin olmadigini ifade etti.

Iddianamede, suça sürüklenen çocugun yaptigi eylemiyle Atatürk’e alenen hakaret ettigi ve bu suçun basin yoluyla islendigine dair kamu davasi açmak için yeterli delil bulundugu kaydedildi. Iddianamede, tutuklu A.E.S.’nin “Atatürk’ün hatirasina alenen hakaret” suçundan 1 yildan 3 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.
Kaynak: İHA