Arnavutköy'de Saganak Nedeniyle Bir Binanin Istinat Duvari Yikildi

Arnavutköy’de saganak yagis nedeniyle yeni yapilan bir binanin istinat duvari yikilirken, yan tarafindaki binanin bodrum katini da su basti.

Arnavutköy'de Saganak Nedeniyle Bir Binanin Istinat Duvari Yikildi
Istanbul genelinde etkisini gösteren saganak yagis sebebiyle Arnavutköy Merkez Mahallesi Demircan Sokak’ta iki binanin arasinda toplanan sular, yapimi kisa süre önce tamamlanan bos binanin istinat duvarini yikti. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve Silivri Arama Kurtarma (SAK) ekipleri sevk edildi. Duvari yikilan alanin yanindaki binanin bodrum katini ise su basti. Tedbir amaciyla bina sakinleri tahliye edilirken alan emniyet seridi çekilerek kapatildi. Olayda herhangi bir ölen ya da yaralanan olmazken SAK ekiplerinin su tahliyesi ise devam ediyor.

Olay hakkinda konusan sokak sakini Süleyman Keskin, “Yaklasik saat 15.00 siralarinda yagmur basladi.

Daha sonra suyun toplanip gittigi yer burasiydi. Burada da istinat duvari ile bunun önünü kapattigi için su gidecek yer bulamadi ve istinat duvarini devirdi. Burasi yapilirken bina sahibine ‘Burasi ne yapilacak?’ dedik. Bize fabrika yapacaklarini söylediler. Daha sonra mahallenin su gideri olan yerleri kirdi ve kendine temel yapti. Biz bu sekilde suyun gitmeyecegini söyledigimiz halde ‘Benim sorunum degil’ diyerek binasini yapti. Can kaybi veya yarali Allah’a sükür yok. Su anda su tahliyesi devam ediyor. Binanin bodrumu tamamen doldu. Üst kata girecekken istinat duvarinin devrilmesinden sonra üst kat kurtuldu” dedi.

Kaynak: İHA