Karacabey Belediyesi Kendi Asfaltini Kendi Üretmeye Basladi

Karacabey Belediyesi tarafindan, Kademe Yerleskesi içerisinde insa edilen modern asfalt üretim tesisinde asfalt üretimleri basladi.

Karacabey Belediyesi Kendi Asfaltini Kendi Üretmeye Basladi
Saatte 140 ton kapasiteli olan üretim tesisinden elde edilen asfaltlar sehrin altyapisi biten noktalarinda yollara serilmeye basladi.

Karacabey Belediyesi Kademe Hizmet Yerleskesi içerisinde kurulumu tamamlanan ve hizmete baslayan asfalt üretim tesisini ziyaret eden Belediye Baskani Ali Özkan, çalismalar hakkinda yetkili personelden bilgi aldi. Özkan burada yaptigi açiklamada, ilçede altyapisi biten sokaklara kendi ürettikleri asfalttan serildigini belirterek, bu sayede hem daha hizli hem de daha ekonomik bir yöntemle sokaklarin yeniden asfaltlandigini söyledi.



Özkan, “Altyapi seferberligimiz Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in destekleriyle son asamaya geldi. Uzunca bir süreden beri de Karacabey’de konusulan tek konu var, o da yollar. Biz gerçekten pansuman tedavi yapmiyoruz, bir nevi ameliyat yapiyoruz. Karacabey’in adeta altini üstüne getirdik. Bu sistemi yenilemek, kente 100 yil hizmet edecek sebekeleri olusturabilmek için yollarin kazilmasi gerekiyor. Yollar kazildi; içme suyu, kanal ve yagmur suyu sebekeleri montaji yapildi. Sonunda da asfalt, bazi yerlere de kilit parke tasi çalismasi yapildi. Toz oldu, toprak oldu, çamur oldu ama hamdolsun sonuna geldik. Atalarimizin söyledigi gibi zahmetsiz rahmet olmuyor, külfetsiz nimet olmuyor, çaliya basmadan da haliya basilmiyor. Su anda yollarla ilgili çalismalar da basladi.

Müteahhit firmalar bir taraftan çalismalarini gerçeklestiriyor” dedi.

“Eksik kalan ve ihtiyaç duyulan noktalarda Karacabey Belediyesi olarak kimsenin kapisini çalmadan, kimseye muhtaç olmadan kendi göbegini kesmek için arkamizdaki bu modern asfalt plentini Karacabey’e kazandirdik” diyen Baskan Özkan konusmasini söyle sürdürdü;

“Artik Karacabeyli hemserilerimize memnuniyetle ifade edebilirim ki bizim asfaltimiz var, bütün malzemeleri aldiktan sonra burada kendi makinelerimizle, teçhizatlarimizla asfalt imalati yapiyoruz. Karacabey’in zaten araç filosu, makine parki hizmetlere yetecek oranda var. Onlari da kullanarak, ihtiyaç duyulan mahallelere bu asfaltlari götürüyoruz. Altyapi sikintili bir olay. Yaklasik alti yüz milyon TL adeta topragin altina gömüldü. Birçok belediye baskaninin girmekten kaçindigi isler bunlar ama bunlarin yapilmasi gerekiyor. Biz hep ifade ediyoruz. Gelecek seçimleri degil, gelecek nesilleri düsünerek hareket ediyoruz. Bundan sonra da üstyapi çalismalarimiz devam edecek. Karacabey’de yolla ilgili bir sikinti kalmayacak. Sosyal medya mecralarinda, Karacabey’le ilgili gruplarda, kahvehane ve ev sohbetlerinde konu hep simdiye kadar yoldu ama yaklasik bir aydan beri yollar yapildikça, vatandaslarimiz memnuniyetlerini bizlere bizzat ifade ediyorlar ve yapilan olumlu çalismalari, güzel çalismalari gördükten sonra da bu yaklasik alti yüz milyon TL’lik altyapi maliyetinin ne kadar önemli oldugunun farkina variyorlar. Bizim gibi ilçe belediyelerinin otuz yilda, kirk yilda borçlanarak ancak karsilayabilecekleri bu yatirimlari biz Büyüksehir Belediyesi BUSKI marifetiyle, kendi kasamizdan para çikmadan gerçeklestiriyoruz. Bu noktada bize katki saglayan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a bir kez daha tesekkür ediyorum. Bundan sonra geriye yol meselesi kaliyor. Büyük oranda bunlari da tamamladik. Insallah daha modern, daha müreffeh, daha güzel, daha estetik bir Karacabey’i hep birlikte olusturacagiz.”

“Asfalt plentimizin kapasitesi gayet yüksek hem bizim ihtiyacimiz olan asfalti üretecegiz hem de ihtiyaç duyan insanlara bir kâr marjiyla Karacabey Belediyesi olarak bunu satacagiz ve Karacabey Belediyesi’ne bir gelir kapisi da açmis olacagiz” diyen Özkan, “Daha güzel bir Karacabey’i olusturmak için canla basla gayret ediyoruz. Kendi ustalarimizla, kendi isçilerimizle, kendi malzemelerimizle burada çok güzel düzenlemeler yaptik. ‘Aslan yattigi yerden belli olur’ atasözünden hareketle, Karacabey’in imalat noktasinda mutfagi olarak tabir edilen bu alani da gayet güzel bir hale getirmis bulunuyoruz. Allah’in izniyle, Karacabey’imizde yol problemi ortadan kesinlikle kalkacaktir. Bundan sonra Karacabey’de yollarin ne kadar güzel oldugu, düzenli oldugu, bakimli oldugu diger sehirlere örnek oldugu konusulacak diyedüsünüyorum. Karacabey’imize olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA