Yasli Evinde Nefes Egzersizi Yaptilar
Antalya’da Muratpasa Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsaminda Falez Yasli Evi’nde farkindalik etkinligi düzenledi. Etkinlikte katilimcilar, Uzakdogu kültürünün thaici nefes ve hareket egzersizleri yapti.

Belediye, Falez Yasli Evi’nde Alzheimer farkindalik etkinligi gerçeklestirdi. Katilimcilar, egitmen hocalar esliginde uzakdogu kültüründen gelen thaici nefes ve hareket egzersizlerini yapti, ardindan hastalikla ilgili kidemli kent sakinlerinin merak ettikleri sorular uzmanlar tarafindan cevaplandi. Etkinligin sonunda ise katilimcilar çesitli halk oyunlari oynayip müzik esliginde eglendi.
88 yasinda Alzheimer hastasi bir annesi oldugunu belirten Emel Özgür 3 yildir bu hastalikla savastiklarini ve belediyenin bu tür etkinliklerini yararli buldugunu söyledi.
Katilimci Mehmet Seracettin Tav ise egitmenler esliginde yapilan thaici alistirmalarinin ruhsal ve bedensel olarak rahatlattigini ve etkinlikte keyifli zaman geçirdigini belirtti.
Alzheimer hastaligina yakalanmamak için sanat dallarina ve sosyal aktivitelere mümkün oldugu kadar zaman ayirdigini belirten Mümine Erseyrek ise “Vücudumu bu sekilde zinde tutuyorum” dedi.
