Vanli Ögrenciler Mahallelerine Okul Istiyor

Van’in Tusba ilçesinde kendilerine en yakin okul için kara yolunu geçerek yürüyen ögrenci ve veliler, mahallelerinde bulunan atil durumdaki yapinin okula dönüstürülmesini istiyor.

Vanli Ögrenciler Mahallelerine Okul Istiyor


Tusba ilçesine bagli Kalecik Mahallesi’nde okul öncesi, ilk ve ortaokulu olmadigindan dolayi ögrenciler, karsi mahallede bulunan okullara gitmek zorunda kaliyor ve bunun için kentin trafik açisindan en yogun oldugu Ipekyolu Caddesi’ni kullaniyor. Bazi ögrenciler velileri gözetiminde üst geçitten karsiya geçerken, bazi ögrenciler ise üst geçit yerine kara yolunu kullanarak tehlikeye yol açiyor. Bölgede yasayan veliler, mahallelerinde atil durumda olan yapinin okula dönüstürülmesini istiyor.

“4 ögrencimiz trafik kazasinda hayatini kaybetti”

Açiklamalarda bulunan Seyithan Acar isimli vatandas, mahallelerinde anaokulu, ilk ve ortaokulun olmadigini belirtti.

Bakanliga yazdigi dilekçeye cevap geldigini ve okulun 2023-2025 yillari içerisinde yatirim programina alindigini ifade eden Acar, "Çocuklar karsidan karsiya geçmek için Van-Ercis yolunu kullaniyor. Dilekçemden de belirttigim gibi, su ana kadar 4 ögrencimiz okula giderken trafik kazasinda hayatini kaybetti. Bazi aileler çocuklarini üst geçitte geçiriyor ancak velisi olmayan bazi çocuklar ise bu geçidi kullanmiyor. Böylece bir kazaya davetiye çikariyor. Yetkililerden mahallemizde bir an önce bir okulun yapilmasini istiyoruz” dedi.

Sabah ögrencilerini okula birakan veliler de bazen islerinden dolayi çocuklarina eslik edemediklerini, bu durumlarda çocuklarin da üst geçidi kullanmadiklarini dile getirdi. Sabah saatlerinde okula giden çocuklar da bazi arkadaslarinin üst geçidi kullanmadigini, bazen kazalara sahitlik ettiklerini kaydetti.

Kaynak: İHA