Uluslararasi MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikati Tamamlandi

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Uluslararasi MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikati’nin tamamlandigini açikladi.



Saglik Bakani Koca, sosyal medya hesabindan paylasim yaparak, Uluslararasi MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikati’nin tamamlandigini açikladi.

Bakan Koca, yapmis oldugu paylasimda, “Agirlikli olarak Uluslararasi Tibbi Saha uygulamalarinin gerçeklestirildigi tatbikat 4 gün sürdü ve AB Sivil Koruma Mekanizmasi dâhilinde AFAD Baskanligi koordinasyonunda gerçeklestirildi.

AB üye ve katilimci ülkelerinin saglik afet ve acil durumlarina hazirlikli olma ve yanit kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlayan tatbikata çok sayida ekip ve donanim ile katilim sagladik. Tatbikat senaryosu, Çanakkale’de 17 Eylül 2023 tarihinde gece saat 00.34’te 7.4 büyüklügünde bir depremin oldugu varsayimi üzerinde kurgulandi ve hayali senaryo çerçevesinde arama kurtarma, medikal kurtarma, saglik hizmetleri ve insani yardim faaliyetleri prova edildi. Bakanligimiz, yapilan tatbikatta büyük bir uzmanlik ve kaynak yelpazesi sundu. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), UMKE ATAK, UMKE EMT Tip2 ve UMKE EMT Tip1 Seyyar Hastaneler ve Acil Müdahale Ünitesi ile 112 hava ve kara ambulanslari, deniz ambulansi, Halk Sagligi Genel Müdürlügü Mobil Mikrobiyoloji Referans Laboratuvari, Mobil Ulusal Halk Sagligi Laboratuvari ve Mobil Halk Sagligi Ekibi gibi ekipler ve araçlar bunlar arasindadir. Bakanligimiz, uluslararasi is birligi ve afet acil durum yönetiminin kilit aktörlerden biri konumunda” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA