Kütahya OSB Yatirimcilari, Istisare Toplantisi Ve Kahvalti Programinda Bir Araya Geldi

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatirimcilari, Yönetim Kurulu Baskanligi tarafindan düzenlenen istisare toplantisi ve kahvalti programinda bir araya geldi.

Kütahya OSB Yatirimcilari, Istisare Toplantisi Ve Kahvalti Programinda Bir Araya Geldi
Ulusal ve yerel basin mensuplarinin da yer programda, Kütahya Organize Sanayi Bölgesinin gelisimine yönelik stratejiler tartisilarak, tamamlanan ve devam eden projeler masaya yatirildi.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Tolga Eskioglu, “Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nin ilimizin cazibe merkezi olmasi sebebiyle, yapilan her davranisin örnek alinacagi düsünülerek, belirli bir davranis kültürü oturtmaya çalistik ve basardik. Örnek teskil edecek davranislarimizdan birisi de yatirimcilarimiz ile periyodik dönemlerde bir araya gelerek yapmis oldugumuz bu istisare toplantilaridir. Kisaca yapmis oldugumuz faaliyetlerden bahsetmek gerekirse; bunlardan ilki genisleme çalismalaridir. Biliyorsunuz ki genisleme çok uzun prosedürleri olan bir projedir. Sunu özgürce ifade edebilirim ki, genisleme çalismalarimizin sonuna gelindi, kamulastirma asamasina geçmek üzereyiz. Bu genisleme ile birlikte iki buçuk ila üç milyon metrekare arasi yeni genisleme alani elde etmis bulunacagiz. 2024 yilinin ilk aylari itibari ile de tahsislerimize baslamis bulunacagiz. Altyapi çalismalarimiz da yeni genisleme sahalarinin bir an önce islevsel hale gelebilmesine entegre olarak devam etmektedir. 21. Cadde olarak adlandirdigimiz yeni genisleme sahasinda altyapi çalismalari tamamlanmis durumdadir. 21. Caddedeki parseller de tahsise hazir duruma yaklasmis bulunmaktadir. Tahsis istegi olan yatirimcilarin basvurusunu gerçeklestirdigi taktirde, uygun arazi oldugunda basvuru sirasina göre kendilerine bildiriyoruz. Basvuru yapan firmanin istememesi durumunda bir sonraki yatirimcimiza geçiyoruz. Özet olarak burada bir sira söz konusu. Biliyorsunuz ki yönetim prensibimiz her zaman adil olmakti. Her zaman da adil olmak için büyük çabalar sarf ediyoruz" diye konustu.



"Degerlerimize deger katmaya devam edecegiz"

Elektrik problemi yasamadiklarini belirten Eskioglu, "Altyapi iyilestirme çalismalarina da hizimizi kesmeden devam ediyoruz. Ana caddemiz olan Nafi Güral Caddesi asfalt hale getirildi.

Tas Çarsi projemizin de en kisa süre içerisinde hayata geçirilmesi için çalismalarimiz yogun sekilde devam ediyor. Sanayi Bölgemizde faaliyetlerine devam eden 9 adet isyerine ilave olarak 10 adet daha isletme dükkânlari ekleyerek yatirimcilarimizin ve Sanayi Bölgemizi ziyaret eden misafirlerimizin hizmetine sunacagiz. Yeni yapilacak olan 10 isyerinde kargo subeleri, is makinasi tamirhaneleri gibi hizmet sektörleri yer alacaktir. Kütahya’da elektrik altyapi anlaminda problemi olmayan Organize Sanayi Bölgesi, Kütahya Organize Sanayi Bölgesidir. Sizlerin de katkilariyla, altyapinin iyilesmesi ile birlikte, giderek degerlenen bir organize sanayi bölgesi haline geldik. Sanayi Bölgemize deger vererek, degerlerimize deger katmaya devam edecegiz" seklinde konustu.



"Çevre hassasiyetimizden kaynakli yol temizleme aracimizi ikiye çikarttik"

Aritma tesisinin kapasitenin artirilmasi için çaliymalirin devam ettigini belirten Eskioglu, "Çevre temizligine maksimum seviyede önem vermeye çalisiyoruz. Genel Kurullarda da bahsetmis oldugumuz gibi Sanayi Bölgemizde, çevresine saygili, isçisine ve insan haklarina saygili sanayiciler istiyoruz. Biraz önce de söyledigim gibi bizler burada örnek bir sanayi kültürü olusturmaya çalisiyoruz. Çevre hassasiyetimizden kaynakli yol temizleme aracimizi ikiye çikarttik. Çevre temizligi hususunda da yatirimcilarimiza da düsen görevler bulunmakta. Organize Sanayi Bölgelerinde gündemde olan çati üzeri GES projeleri, Sanayi Bölgemizde de yayginlasmis bulunmakta. Tozlarin GES panellerinin verimliligini azaltmamasi için, yatirimcilarimizdan tedbirlerini en hassas sekilde almalari ricamizdir. Aritma Tesisi kapasite artirim çalismalarina devam edilmekte ve su anda son asamasina gelinmis bulunulmaktadir. Türkiye’deki askida kati maddeyi ayiracak tek tesis Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Aritma Tesisi olacak. Biyolojik aritma olarak faaliyetlerine devam eden Atiksu Aritma Tesisimiz, projenin tamamlanmasi ile birlikte sanayi artiklarimizi da ayristirabilen bir aritma tesisi halini alacak. Türkiye’deki 26 projeden, Dünya Bankasi’nin destekledigi iki projeden biri olduk. Bu baglamda da çok önde ve önemli bir projedir. Proje sekiz ayaktan olusmaktadir. Ilk ayagi kendi imkânlarimizla yapilmaktadir. Geriye kalan yedi ayagi da Dünya Bankasi kaynakli yapilacaktir. Akaryakit istasyonu projemizi Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olarak kendimiz yapma karari aldik. Yapilan bu istasyona da isletmeci bularak hizmete sunacagiz. Isletmeci bulunamadigi takdirde sizlerden aldigimiz yetki ile bir sirket kurarak, akaryakit istasyonumuzu kendimiz çalistiracagiz. Faaliyete geçirilecek olan akaryakit istasyonu da Türkiye’nin ve dünyanin önde gelen akaryakit firmalarindan biri olacak. Içerisinde oto yikama, oto yaglama, kafeterya gibi tesisleri de bulunacak bir akaryakit istasyonu olacak" ifadelerini kullandi.

"Eyüksek puanla ögrenci alan okul TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu"

112 Acil Yardim Merkezi kazandirma çalismalarinin devam etitgini anlatan Baskan Tolga Eskioglu, "TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geçen yil egitim-ögretim hayatina basladi.

Bu yil da dokuzuncu ve onuncu sinif olmak üzere toplamda 204 ögrenci egitim görmekte. Egitim de sizlerin saglamis oldugu imkânlarla yapiliyor. Ögrencilerimizin servisleri, yemekleri ve kiyafetleri Yönetim Kurulu tarafindan karsilanmaktadir. Ögrenciler okulumuzda sizlerin fabrikalarinda gezi imkani ve staj imkani buluyor. Hatirlarsaniz geçen yil okulumuza rekor basvuru olmustu. Bu yil da yine ayni sekilde 102 kisilik kontenjana 2 bin basvuru oldu. Kütahya’da Fen Lisesinden sonra en yüksek puanla ögrenci alan okul TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Basindan beri hedefledigimiz gibi Türkiye’de bir Kütahya ekolü olusturmaya çalisiyoruz ve basvurular da bunu onaylar sekildedir. 112 Acil Yardim Merkezi olusturmaya çalisiyoruz. Acil Yardim Merkezi ile ilgili yaklasik üç yildir bir çaba içerisindeyiz. Valimize de durumu ilettik, sag olsun kendisi hassasiyet ile ilgilendi. 112’nin fizibilitesi, Zafertepe’de bir Acil Yardim Merkezi bulunmasi gerektigi yönünde. Zafertepe’de bulunan Itfaiye Merkezinin yaninda yer alan arazi ile ilgili Kütahya Belediyesi ile görüsmelerimiz devam ediyor. Sanayi Bölgemizde biz yer verebiliyoruz fakat rantabl olmadigi için Zafertepe’de isteniyor. Bizler de biliyorsunuz ki bölgemiz disarisina yatirim yapamiyoruz. Bu hususta da Hürok Mermer sahibi Hüsnü Olçar, arazinin çözümlenmesinin akabinde Acil Yardim Merkezi binasini yapacagini dile getirdi. Sanayi Bölgemiz açisindan önemli bir adim olacak bu uygulama, her ne kadar is kazalarimiz minimum seviyelerine gelmis bulunsa da, olasi is kazalari ya da diger acil durumlarda ambulansin Sanayi Bölgemize gelis süresi kat be kat azalacaktir.Yükleme rampasi projemizde sona gelinmis olup, en kisa zamanda hayata geçirilecektir. Bu proje siz yatirimcilarimiz için büyük bir avantaj olacak. Özellikle Çanakkale Köprüsü’ndeki demir yolunun da açilmasi sonrasinda ihracatin en önemli merkezi haline gelecegiz. Yurtdisindan ciddi miktarlarda hammadde getiren firmalarimiz bulunmakta. Bu hammaddelerin yükleme rampalarindan bosaltilmasi firmalarimiza uluslararasi arenada bir rekabet avantaji saglayacaktir. Yükleme rampasinin hiz kazanmasi için kendimiz yapmak istedik fakat Devlet Demir Yollari’nin prosedür ve kanunlari geregi buna müsaade edilmedi. Bu nedenle de bazi prosedürlerin olmasini ve olgunlasmasini bekledik. Son dönemde bir projemiz daha var. Bu proje Yönetim Kurulu Baskan Vekili Emin Yüce’nin çabalari ile olusmaktadir. Ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluslarinin ve sektörlerin içerisinde bulundugu bu projede, çesitli niteliklere sahip insanlar, isletmelerinizin ihtiyaçlarina göre yetistirilecek ve istihdam saglanacaktir. Hepinize katilimlarinizdan dolayi tesekkür ederim" dedi.

Kahvalti ve istisare toplantisi, görüs ve önerilerin bildirilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA