Izmir Büyüksehir'den Gençlere Yapay Zekâ Egitimi

Izmir Büyüksehir Belediyesi, gençlerin yazilim alaninda kendilerini gelistirmeleri için yapay zekâ egitim programi baslatti. En az 500 kisi ile 3 hafta, toplam 18 saat yapilacak egitim ile gençlerin kariyerlerine daha iyi bir baslangiç yapmalari hedefleniyor.

Izmir Büyüksehir'den Gençlere Yapay Zekâ Egitimi
Izmir Büyüksehir Belediyesi, yapay zekâ egitim programi baslatiyor. Program ile gençlerin yazilim alaninda kendilerini gelistirmeleri hedefleniyor. En az 500 kisi ile 3 hafta, haftada 2 gün, günde 3 saat toplamda 18 saat yapilacak yapay zekâ egitim programi, gençlerin kariyerlerine daha iyi bir baslangiç yapmalarina yardimci olmak adina planlandi. Egitim için 2 Ekim ile 13 Ekim tarihleri arasinda talepler toplanacak. 21 Ekim’de baslayacak yapay zekâ egitim programi, 12 Kasim’a kadar devam edecek. Basvurular bizizmir.com sitesinden alinacak.

Sertifika verilecek

Egitime katilan gençler, is hayatinda basarili olmak için gereken teknoloji ve inovasyon becerilerini kazanacak. Program isleyisi, çevrim içi olarak herkesin kolayca katilabilecegi sekilde tasarlanacak. Katilimcilara, egitim bitiminde Google is birligini belirten sertifika verilecek.

Hangi dersler olacak?

Haftada iki gün (cumartesi-pazar) 3 saat yapilacak egitimlerde; “Yapay Zekaya Giris-Yapay Zeka Nedir?-Makine Ögrenmesi (ML) vs Derin Ögrenme (DL)-Gelecekte Yapay Zeka”, “Veri Bilimi için Temel Python Programlama-Degisken Tanimlama ve Açiklanabilir Kod Yazma-Python’da Temel Veri Tipleri-Kosullu Ifadeler & Döngüler-Fonksiyonlar-Kullanisli Python Metotlari”, “Veri Bilimi için Temel Python Kütüphaneleri & Veri Ön Isleme - NumPy - Pandas”, “Veri Bilimi için Temel Python Kütüphaneleri & Kesifsel Veri Analizi (EDA) - Pandas (Devami) - Matplotlib & Seaborn 2”, “Makine Ögrenmesi 101-Regresyon vs Siniflandirma vs Kümeleme Problemleri - Regresyon Temelleri - Feature Engineering (Özellik Mühendisligi)-Model Degerlendirme Ölçütleri”, “Makine Ögrenmesi 101 & Google Cloud Platform-Makine Ögrenmesi 101 (Devami)-Google Cloud Platformda Yapay Zeka Uygulamalari” dersleri yer alacak.
Kaynak: İHA