Daire Daire Vurgun Yaptilar... Adliyeye Çikarken Söyledigi Sözler Sasirtti

Bursa’da evlere "kart-film" yöntemiyle giren ve toplamda 5 milyon liraya yakin vurgun yapan 18 süpheli, Asayis Subeg Müdürlügü ekiplerinin Bursa merkezli 4 ilde yaptigi operasyonla yakalandi. Süphelilerden biri ise adliyeye sevk edilirken, “Bir çikayim belki evlenirim. Taliplilerimi bekliyorum” dedi. 18 zanidan 9’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Daire Daire Vurgun Yaptilar... Adliyeye Çikarken Söyledigi Sözler Sasirtti
Bursa’da ayri adreslerden gelen "kart-film" hirsizlik ihbarlari üzerine Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekipleri harekete geçti. Ekipler yaptiklari çalismada, aile fertleri tarafindan hirsizlik olayinin meydana geldigi bölgede çok sayida güvenlik kamerasi izleyip kisileri tespit etti. Süphelilerin gittikleri sitelerde kapi zillerine basip, "kiralik ev bakiyoruz" bahanesiyle binaya girdikleri, kapiyi açan olmadiginda ise kilitli olmayan kapilari sert plastik kartlar kullanarak açtiklari tespit edildi. Süpheliler hirsizlik olayini gerçeklestirdikten sonra evden çikip yaklasik 2-3 kilometre yürüyüp yoldan geçen otobüs, minibüs veya ticari taksiye binerek olay yerinden uzaklastiklari, daha sonra sebeke fertlerine bekledikleri yeri söyleyerek kendilerini aldirdiklari tespit edildi.

Polis merkezine gelen ihbarlar üzerine sitelerin ve sitelerin çevresinde is yerlerinin güvenlik kamerasi kayitlarini inceleyen Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekipleri, yaklasik 250 saatlik kamera kaydinin ardindan süphelileri tespit etti. Ekipler, Bursa merkezli Yalova, Kirikkale ve Eskisehir’de belirlenen 20 adrese yapilan eszamanli operasyon düzenledi.

Operasyonda 18 kisi yakalanirken evlerde yapilan aramalarda hirsizliktan elde edildigi degerlendirilen 5 milyon liraya yakin para ve altinlara el konuldu.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden biri ise, “Bir çikayim belki evlenirim, taliplerimi bekliyorum” dedi.

O anlar ve hirsizlik anlari kameraya yansirken, 9 süpheli çikarildigi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA