Çukurbag Köyü Kadinlari Tarsus'un Tarihi Mekanlarini Gezdi

İçel Büyüksehir Belediyesi, İçel’in Mut ilçesine bagli Çukurbag Köyü kadinlarini Tarsus’ta agirladi. Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi tarafindan Tarsus Gençlik Kampi ve Berdan Konukevinde misafir edilen kadinlar, Tarsus Doga Parki’nin yani sira, Tarsus’un turistik ve tarihi alanlarini gezdi.

Çukurbag Köyü Kadinlari Tarsus'un Tarihi Mekanlarini Gezdi
Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi, Mut Çukurbag Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi ile muhtarligin ortaklasa gerçeklestirdigi programda ulasimlari saglanan ve çogunlugunu kadinlarin olusturdugu 47 kisilik ekip, Tarsus’a geldi. Tarsus’ta 2 gece konaklayan Çukurbag sakinleri, kentin tarihi ve kutsal mekanlari olan Tarihi Tarsus Evleri Sokagi, Ulu Camii, Kirkkasik Bedesteni, Eshab-i Kehf, Selale ve Makam Camii gibi birçok önemli noktaya ziyarette bulundu. Çukurbag ekibi ile Berdan Konukevinde kalan depremzedeler ise aksam düzenlenen türkü gecesinde bir araya gelerek, birbirinden güzel eserler birlikte seslendirdi. Gezi programi sonunda, İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan, Cumhuriyet’in 100. yili için özel olarak hazirlanan ve içerisinde çocuklar ile kadinlara yönelik hediyelik esyalarin yer aldigi özel islemeli 100 sandigin ilki Çukurbag sakinlerine armagan edildi.

“Tarsus’un arkasindaki hikayenin büyüklügünü gözlemledik”

Tarsus’un dogal güzelliklerini çok begendigini ifade eden, Tarsus’u gezdikçe arkasindaki hikayenin ve tarihinin ne kadar büyük oldugunu gözlemledigini belirten Çukurbag Köyü sakinlerinden Sebile Günay, “Geçmisimizin buralarda ne kadar güzel bir sekilde konumlandirilmis oldugunu görmek ve özellikle kurakligin yasandigi bu yil, su masmavi Berdan Irmagi’nin bize ve gelecegimize verdigi güven bizi çok mutlu etti” dedi.

Çocuguyla birlikte geziye katilan Cennet Demir de “Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Bu güzel yerleri görmek bize de nasip oldu. Iki gün boyunca bizlere verdikleri hizmetler için tesekkür ederiz” diye konustu.

Gençlik kampinda yeniden dizayn edilen survivor alaninda gönlünce eglenen ve Çukurbag grubunda yer alan genç isimlerden Talha Emre Karanfil ise “Tarsus güzel bir yer. Her insanin gelip görmesini isterim. Güzel duygular yasattilar bize. Hepsine tesekkürlerimi sunuyorum. Gençlik kampi da çok güzel. Her gencin buraya gelmesini dilerim. Çok eglendik. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA