Baskan Ergün, Manisa'nin Ilk Içme Suyu Barajini Anlatti

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Akhisar ilçesinde insaat çalismalarinin sona yaklastigi Gürdük Barajiyla ilgili Meclis toplantisinda bilgilendirmede bulundu. Akhisar’in en az 50 yillik içme suyu ihtiyacini karsilayacak olan barajla ilgili DSI Izmir 2. Bölge Müdürü Sadettin Ceylan ile protokol imzaladiklarini belirten Baskan Ergün, Gürdük Baraji’nin hayirli olmasini diledi.

Baskan Ergün, Manisa'nin Ilk Içme Suyu Barajini Anlatti
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, geçtigimiz günlerde protokolü için DSI Izmir 2. Bölge Müdürü Sadettin Ceylan ile bir araya geldiklerini belirterek Meclis üyelerini bilgilendirdi. Baskan Ergün yaptigi açiklamada, “Geçtigimiz hafta MASKI Genel Müdürlügümüzde, Akhisar ilçemize insa edilen Gürdük Baraji’ndan ilçemize içme suyu saglanmasini içeren protokolümüzü DSI Izmir 2. Bölge Müdürü Sayin Sadettin Ceylan ile imza altina aldik. Gürdük Baraji, Akhisar ilçemizin içme suyu, sulama ve taskin koruma olarak uzun yillar ihtiyacini karsilayacak. Barajin insaatinda artik sona gelindi. Son rötuslari yapiliyor. Isale hatlari ve aritma tesisi yapildiktan sonra ilçemizin neredeyse tamamina yakinina içme suyunu bu barajdan saglayacagiz. Su an içme suyu verdigimiz Seyitahmet’te bulunan sondajlarimiz da ilçemizin yedek su kaynaklari olacak. Imzaladigimiz protokolle insallah Akhisar’imizin en az 50 yilini garanti altina almis oluyoruz. Manisa’mizin ilk içme suyu baraji vatandaslarimiza hayirli ugurlu olsun” dedi.



“Gürdük Baraji, Akhisar için Manisa için çok önemli bir yatirim”

Baskan Ergün açiklamalarinin devaminda, “Biliyorsunuz Manisa il genelinde MASKI Genel Müdürlügü bünyesinde 2.215’in üzerinde sondajla içme suyumuzu temin ediyoruz. 1,5 milyonluk nüfusumuza suyu yeraltindan verdigimiz için her sene 100’ün üzerinde yeni sondaj kuyusu açmak zorunda kaliyoruz. Bu da yüksek enerji maliyetlerine neden oluyor. Gürdük Baraji, Akhisar için Manisa için çok önemli bir yatirim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA