Uzmani Ideal Kilonun Sirrini Açikladi

Uzman Diyetisyen Irem Akpolat, ideal kiloda ilk akla gelenin saglikli bir yasam tarzi oldugunu belirterek, yeterli ve dengeli beslenmenin kilo için sart oldugunu söyledi.

Uzmani Ideal Kilonun Sirrini Açikladi
Egzersiz stilinin düzenlenip, dogru bir sekilde hayata fiziksel aktivitelerin de katilarak egzersizle beraber güzel bir yasam tarzi olusturulabilecegini dile getiren Dicle Memorial Hastanesi’nde görev yapan Uzman Diyetisyen Irem Akpolat, saglikli ve yeterli beslenmenin gün içerisinde yeterli enerjinin tüm besin kaynaklarindan alinmasi gerektigini söyledi.



“Trans yag tüketilmemeli”

Vatandaslarin haftada 2 defa balik tüketimi yapmalari, günlük 400 gram sebze meyve tüketmeleri ve gün içerisinde bol bol su tüketmeleri gerektigini ifade eden Akpolat, “Vücudumuzun enerji kaynagi olan yaglarin yüzde 25 ile 35’i dogru yag kaynaklarinda alinmali. Bunlar nedir derseniz de, doymus yaglar olan hayvansal kaynakli yaglardan ziyade doymamis bitkisel yaglardan tüketimi artirmaliyiz. Özellikle zeytinyagi, ayçiçek yagi gibi yag kaynaklari tercih edilmeli. Trans yag tüketimini sinirlandirmaliyiz, mümkünse tüketmemeliyiz” ifadelerinde bulundu.

Vatandaslarin günlük yasantilarinda dogru bir sekilde sebze meyve tüketiminin olmasi gerektigini ifade eden Akpolat, “Günlük 400 gram meyve sebze tüketimi yeterli olacaktir. Meyveden 2 porsiyon, sebzelerden de 3 porsiyon olmasi günlük lif ihtiyacimizi karsilayacaktir” diye konustu.



“Tuz tüketimini sinirlandirmaliyiz”

Kronik hastaligi olan vatandaslarin tuz kullanimina dikkat etmeleri gerektigi yönünde bilgi veren Akpolat, "Tuz tüketimini sinirlandirmaliyiz. Özellikle kronik hastaligi olan bireylerde tuz tüketimi sinirlandirilmalidir. Bunlari yapabilirsek dogru sekilde hayat tarzini elde etmis olacagiz. Saglikli yasam tarziyla beraber ideal kiloya kavusmamiz daha rahat sekilde olacaktir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA