Et Ve Süt Kurumundan Sözlesmesini Iptal Eden Üreticilere Ceza Haberlerine Yalanlama

Et ve Süt Kurumu (ESK), Sözlesmeli Besicilik Projesi’nden çikan üreticilere 30 bin lira ceza veriliyor iddialarini yalanladi.

Et ve Süt Kurumundan yapilan açiklamada, “Bazi internet haber sitelerinde ‘Et ve Süt Kurumunun Sözlesmeli Besicilik Projesi kapsaminda ESK ile sözlesmesini iptal eden üreticilerin Kuruma 30 bin TL ceza ödedigi’ yönündeki haberler gerçegi yansitmamaktadir” ifadeleri kullanildi.

Uygulamada karliligin hedeflendigi belirtilen açiklamada, “Et ve Süt Kurumu tarafindan geçtigimiz yil uygulamaya baslayan, maliyete dayali fiyat politikasi esas alinan Sözlesmeli Besicilik Projesinde üreticilere alim ve fiyat garantisi sunularak mutlak karlilik hedeflenmektedir. Üreticilerimize kurumla yaptigi sözlesmeden cayma hakki taniyan proje kapsaminda, piyasa fiyatlarini daha avantajli bularak sözlesmesini iptal ettiren hiçbir üreticimize bugüne kadar herhangi bir cezai islem uygulanmamistir. Et ve Süt Kurumu regülasyon görevi kapsaminda üreticilerimizin ve tüketicilerimizin menfaatlerini korumaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA