Biden'in Oglu Hunter Biden'in Rus, Kazak Ve Ukraynali Oligarklardan Aldigi Ödemelerin Belgeleri Yayinlandi

ABD Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verilebilirlik Komitesi Baskani James Comer, ABD Baskani Joe Biden’in oglu Hunter Biden’in Rus, Kazak ve Ukraynali oligarklardan aldigi ödemelerin belgelerini yayinladi.

Biden'in Oglu Hunter Biden'in Rus, Kazak Ve Ukraynali Oligarklardan Aldigi Ödemelerin Belgeleri Yayinlandi
ABD Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verilebilirlik Komitesi Baskani James Comer, yaptigi yazili açiklamada ABD Baskani Joe Biden’in oglu Hunter Biden’in ve is ortaklarinin Rus, Kazak ve Ukraynali oligarklardan 20 milyon dolarin üzerinde aldigi ödemenin belgelerini yayinladi. Açiklamada belgelerin Biden’in baskan yardimciligi döneminde Biden ailesinin ve is ortaklarinin Rusya, Kazakistan ve Ukrayna’daki oligarklardan nasil milyonlar aldigini özetledigine dikkat çekilerek, “Hunter Biden milyonlarca dolarlik ödeme aldiktan sonra dönemin Baskan Yardimcisi Joe Biden, oglunun Washington DC’deki yabanci ortaklariyla yemek yedi” denildi.

Açiklamada söz konusu yemegin Biden ailesini zenginlestirmek ve erisim, güç ve nüfuz sinyalleri göndermek için kullanildigi aktarilarak, “Joe Biden’in baskan yardimciligi sirasinda Hunter Biden onu Kazakistan, Rusya ve Ukrayna’daki oligarklardan milyonlar kazanmak için ’marka’ olarak satti” denildi.

Söz konusu ödemeler karsiliginda Biden agina erisim disinda hiçbir gerçek hizmet saglanmadigi öne sürülen açiklamada, “O zamanki Baskan Yardimcisi Joe Biden’in dünyanin dört bir yanindan ogluna para gönderen oligarklarla yemek yedigi Cafe Milano’daki yemekler bunu açikça ortaya koyuyor" ifadelerine yer verildi.



“Joe Biden’in, Biden ailesini zenginlestirmek için satilan bir marka olmasina izin verdigi açik”

Açiklamada, “Joe Biden’in oglunun is anlasmalarindan haberdar oldugu ve ABD Baskan Yardimcisi iken Biden ailesini zenginlestirmek için satilan bir ’marka’ olmasina izin verdigi açik. Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi, yabanci aktörlerin Biden’lari hedef alip almadigini, Baskan Biden’in tehlikeye atilip atilmadigini, yolsuzluk yapip yapmadigini ve ulusal güvenligimizin tehdit edilip edilmedigini belirlemek için para izini sürmeye ve tanik ifadesi almaya devam edecek" denildi.

Hunter Biden ve Devon Archer’in Rosemont Seneca kuruluslarini Avrupa ve Asya’daki oligarklardan milyonlar getirmek için kullandigi ifade edilen açiklamada, “Subat 2014’te Rus milyarder Yelena Baturina, Hunter Biden ve Devon Archer ile iliskili bir paravan sirkete 3,5 milyon dolar gönderdi” denildi.

Hunter Biden’in 2014 ilkbaharinda Ukraynali oligark Mykola Zlochevsky tarafindan Burisma Holding’in yönetim kuruluna alindigi ve her yil 1 milyon dolar ödeme yapildigi ifade edilen açiklamada, “Burisma Holding’in Kurumsal Sekreteri Vadym Pozharsky, Ukraynali oligark ve sirketin sahibi Mykola Zlochevsky adina çalisti. Hunter Biden baslangiçta Burisma tarafindan sirketin danismani olarak ise alindi. Pozharsky ve Zlochevsky, Italya’daki Como Gölü’nde bir konferansta Hunter Biden ile bir araya geldi. Burada Hunter Biden’in Devon Archer ile yönetim kurulunda çalismasina karar verdiler. Dönemin Baskan Yardimcisi Joe Biden, ilk ödemelerinin hemen ardindan Ukrayna’yi ziyaret etti. Hem Devon Archer hem de Hunter Biden için Burisma’dan yapilan ödemeler Rosemont Seneca Bohai’ye havale edildi. Ödemeler kademeli olarak Hunter Biden’in farkli banka hesaplarina aktarildi” ifadeleri kullanildi.

Hunter Biden’in Yelena Baturina, Mykola Zlochevsky ve Kenes Rakishev’den milyonlarca dolar ödeme aldigi belirtilen açiklamada, “Baskan Yardimcisi Biden, onlarla 2014 ve 2015 baharinda Washington DC’de aksam yemegi yedi” denildi.
Kaynak: İHA