Deri OSB'nin Atik Su Hatti Deplase Ediliyor

Deri Ihtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin (DOSB) dere yatagindan giden mevcut kapali sistem atik su ve desarj hatti, farkli bir noktaya deplase ediliyor. Isparta Belediyesi’nin de destek verdigi çalismalarda yaklasik 540 metrelik atik su ve desarj hatti deplase edilerek, daha saglikli bir hale getiriliyor.

Deri OSB'nin Atik Su Hatti Deplase Ediliyor
Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürlügü tarafindan destek verilen çalismalarda Deri Ihtisas ve Karma OSB’nin mevcut kapali sistem atik su ve desarj hatti hem yenileniyor hem de farkli bir noktadan daha saglikli bir hale ulastiriliyor. Çalismalarla ilgili bilgi veren Deri Ihtisas ve Karma OSB Baskani Esref Bitrak, mevcut atik su ve desarj hattinin dere yatagindan geçtigini bu nedenle saglikli bir yapida olmadigini söyledi.

Hattin yagmur ve sel olaylarinda yiprandigini dile getiren Bitrak, “Hattin tamiratini bu yil 3-4 kez yaptik. Simdi önümüzde bir kis sezonu daha var. Dolayisiyla bu hattin verimli olmasi önümüzdeki yil için çok saglikli olmayacak. Hattin geçtigi bölgede sanayi bölgesi. Burasi doldugu zaman hatlarimizin kapaklari 5-6 metre asagida kalacak. Ileride bir problem oldugu zaman müdahale etme sansimiz olmayacak. Deri OSB’den çikan atik su ve desarj hatti zaten kapali sistemle gidiyor. Simdi biz bunu önümüzdeki 20-30 yil boyunca kalici olarak yeni yapilan yol kenarindan tekrar belediye hattina baglayip oradan Derebogazi istikametinde desarjini saglamis oluyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi’nin çalismalara makineleri ile destek verdigine deginen Esref Bitrak, “Malzemeleri ve diger ekipmanlari Deri OSB kendisi temin ediyor. Belediyemizin desteklerinden dolayi Sayin Belediye Baskanimiz Sükrü Basdegirmen’e çok tesekkür ediyorum. Burasi yaklasik 540 metre. Bu hatti yenilemis oluyoruz Hem hattimiz kisalmis oluyor hem de dere yataginda sagliksiz çalisan hattimizi ileriye dönük daha saglikli, problemsiz hale getirmeye çalisiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA