Brezilya'da Meclis Üyesi Istifasi Için Verilen Rüsvet Parasini Pencereden Halka Dagitti

Brezilya’nin Candido Mendes adli sehrinde yerel meclis üyesi Sabaha Filho, belediye baskaninin kendisine rüsvet verdigini söyleyerek 300 bin Brezilya realini (1 milyon 663 bin 127 TL) pencereden atarak halka dagitti.



Maranhao eyaletinde yer alan Candido Mendes kentinde belediye meclisi üyesi Sababa Filho, sehrin Belediye Baskani Jose Bonifacio Rocha de Jesus’un kendisine istifa etmesi için 300 bin Brezilya reali (1 milyon 663 bin 127 TL) rüsvet verdigini açikladi.

Daha sonra çantasindan çikardigi banknotlari belediye binasinin penceresinden atarak halka dagitan Filho’nun bu hamlesi çevredeki vatandaslarin büyük ilgisine neden oldu. Meclis üyesi Sababa Filho yaptigi açiklamada, Belediye Baskani Rocha de Jesus’un kendisinin yerine yandasi olan baska birini getirmeyi planladigini ve hayatinin tehlikede oldugunu ifade ederken kendisine rüsvet olarak verildigini söyledigi paralari pencereden atmadan önce ise “Bu para halkindir” dedi.

Sababa Filho ayrica olay sonrasi emniyete giderek resmi sikâyette bulundu. Amatör kameralara yansiyan görüntülerde ise belediye binasindan banknotlari atildigi ve pencerenin önünde toplanan vatandaslarin kargasa içinde atilan paralari yakalamaya çalistiklari görüldü.



“Siyasi gösteri”

Olay sonrasi basina konusan Candido Mendes Belediye Baskani Jose Bonifacio Rocha de Jesus ise meclis üyesi Filho’nun iddialarini yalanlayarak yasananlari siyasi gösteri olarak nitelendirdi. Duruma öfkelendigini ifade eden Rocha de Jesus, iftira ve karalama suçlari nedeniyle Filho’dan sikayetçi olacagini açikladi.

Kaynak: İHA