Dünya Bankasi, Özel Ortakliklar Disindaki Nijer Operasyonlari Için Ödemeleri Durdurdu

Dünya Bankasi, Nijer’deki darbenin ardindan özel ortakliklar disindaki Nijer operasyonlari için ödemelerin durduruldugunu duyurdu.



Nijer’de 27 Temmuz’da gerçeklestirilen askeri darbenin ardindan Dünya Bankasi da harekete geçti. Dünya Bankasi tarafindan yapilan açiklamada, “Dünya Bankasi, yasanabilir bir gezegende yoksulluktan arinmis bir dünya olusturmak için baris, istikrar ve hukukun üstünlügünün temel olduguna inaniyor. Nijer’de demokratik olarak seçilmis hükümeti devirme çabalarindan endise duyuyoruz. Buna cevaben, Dünya Bankasi ihtiyatla devam edecek olan özel sektör ortakliklari disindaki tüm operasyonlar için ödemeleri bir sonraki duyuruya kadar durdurmustur” denildi.

Nijer’deki durumun yakindan izlemeye devam edecegi aktarilan açiklamada, “Nijer halki için yasam kalitesini ve firsatlari iyilestirme tutkusuyla hareket ediyoruz.” denildi.

Nijerya Nijer’e elektrik ihracatini kesti

Nijer’in elektrik sirketi Nigelec’ten bir yetkilinin yaptigi açiklamada, Nijerya’nin dünden bu yana Nijer’e elektrik ihracatini durdugunu aktarmis, "Dünden beri Nijerya, Nijer’e elektrik tasiyan yüksek voltaj hattinin baglantisini kesti." demisti.

Nigelec’e göre Nijer, elektrik ihtiyacinin yüzde 70’ini Nijerya’daki Mainstream sirketinden karsiliyor.
Kaynak: İHA