Menemen'de Üniversiteyi Kazanana 5 Bin TL Destek
Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, ilçeden üniversiteyi kazanan gençler ile bu yil mezun olanlara 5’er bin TL destek ödemesi yapilacagini açikladi. Baskan Vekili Pehlivan, "Biliyoruz ki tatli sözlerle gençlerin sirtini sivazlamak kolaydir; ama biz zoru seçerek manevi oldugu kadar maddi olarak da onlari desteklemek için yola çiktik. Mücadelemiz ‘Menemen’imizden de bilim ve teknolojide, sanat ve kalkinmada basarili gençler çiksin’ diyedir" dedi.

Menemen Belediye Meclisi’nin mayis ayi toplantisinda görüsülen konunun, Millet Ittifaki meclis üyeleri tarafindan ret oyu verilmesine karsin Cumhur Ittifaki meclis üyelerinin oylariyla onaylandigini hatirlatan Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Atatürk’ün 10 yilda ülkemizi demir aglarla örmesinin ardindan, 2002 yilindan itibaren de ülkemiz, dev bir egitim hamlesi yapilarak üniversite agiyla örüldü. Gençlerimizin nitelikli birer bireye dönüsmesi için atilan adimlar dogrultusunda ortaya bir TEKNOFEST kusagi çikti. Bugün birçok genç Türk bilim insanina sahipsek, son 20 yildaki çalismalarin meyvesi alinmaya baslanmistir. Biz de Menemen Belediyesi olarak, gençlerimizin milli ve manevi degerlere sahip çikan, ülkesini her platformda basariyla temsil eden bireylere dönüsebilmesi için imkânlarimizi zorlayarak ilçemizden üniversiteyi kazanan gençlerimiz ile bu yil mezun olmus gençlerimize 5’er bin TL katki saglama karari aldik. Biliyoruz ki tatli sözlerle gençlerin sirtini sivazlamak kolaydir; ama biz zoru seçerek manevi oldugu kadar maddi olarak da onlari desteklemek için yola çiktik. Mücadelemiz Menemen’imizden de bilim ve teknolojide, sanat ve kalkinmada basarili gençler çiksin diyedir” ifadelerini kullandi.
Basvuru sürecinin nasil isleyecegini de anlatan Pehlivan, “YKS tercih sonuçlari açiklanir açiklanmaz kayit belgesini ve üniversite mezuniyet belgesini alan Menemenli her bir ögrencimizi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügümüze bekliyoruz. Menemen Belediyesi olarak, agabeyleri Aydin Pehlivan olarak her sey gençlerimiz için diyor, basarilarilar diliyorum. Her zaman gençlerimizle gurur duymaya ve daima yanlarinda olmaya devam edecegiz” diye konustu.
