Sehidin Kani Yerde Kalmadi, Baskan Kasa Kasa Lokum Dagitti

Balikesirli Jandarma Onbasi Mesut Demir’in 2016 yilinda sehit edildigi saldirinin emrini veren ve gri kategoride aranan PKK’li teröristin etkisiz hale getirilmesi, sehidin memleketi Sindirgi ilçesinde sevinçle karsilandi. Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas, "Çok sevindik, çok mutlu olduk" diyerek sehidin ruhuna kasa kasa lokum dagitti.

Sehidin Kani Yerde Kalmadi, Baskan Kasa Kasa Lokum Dagitti
18 Agustos 2016 tarihinde Bitlis’te yapilan hain saldirida sehit düsen Jandarma Uzman Onbasi Mesut Demir’in sehadetinin üzerinden 7 yil geçerken, Içisleri Bakanligi tarafindan saldiri emrini veren teröristin etkisiz hale getirildigi açiklandi. Gri kategoride arananlar arasinda bulunan Redur Siser kod adli Güven Özcan, güvenlik güçleri tarafindan etkisiz hale getirildi.

Haberin duyulmasinin ardindan sehidin memleketi Balikesir’in Sindirgi ilçesinde dualar okundu. Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas ise, ilçede sehidin ruhuna kasalarca lokum dagitarak, "Bizim Dedeler köyünde Mesut kardesimiz vardi, sehit düstü askerde. Onun katilini öldürmüsler" dedi.

Haberi alan vatandaslar sehidin ruhuna dualar okudu.

Baskan Yavas, "Mesut Demir sehidimizin 7 yil sonra intikami alindi. O mayinin dösenmesi emrini veren terörist jandarmamiz tarafindan etkisiz hale getirildi.

Bizleri çok sevindirdi, bizleri çok mutlu etti. Biz de haberi alinca kasa kasa lokum aldik, vatandasimiza dagittik. Bu haber Sindirgi’mizda sevinç olusturdu. Allah jandarmamizdan binlerce kez razi olsun" dedi.

Öte yandan Sindirgi Belediye Meclisinin aldigi karar ile ilçedeki bir çocuk parkina Sehit Jandarma Mesut Demir Parki adi verilmisti.
Kaynak: İHA