Turkcell'den 'Daha Iyi Bir Dünya Için Konusalim' Podcast Serisi
Turkcell’in geçen yil Birlesmis Milletler’in Sürdürülebilirlik Kalkinma Amaçlari’ndan hareketle sürdürülebilirlik hedefleri kapsaminda hayata geçirdigi ‘Daha Iyi Bir Dünya’ podcast serisi, ikinci sezonunda Yuvam Dünya Dernegi is birligiyle ‘Daha Iyi Bir Dünya Için Konusalim’ adiyla devam ediyor. Türkiye’nin dijital müzik platformu fizy’de ilk 5 bölümü yayinlanan ve toplam 10 bölümden olusan seride, alaninda basarili bilim insanlari iklim krizini geçmisten bugüne farkli alt kirilimlarla ele aliyor.

Bilim dünyasindan ‘Daha Iyi Bir Dünya’ya destek
Projede, Türkiye’den basarili bilim insanlari iklim krizini geçmisten bugüne farkli alt kirilimlarla ele aldi. Her bölümde bir konugun yer aldigi seride farkli alandaki uzmanliklariyla Prof. Dr. Bekir Karliga, Prof. Dr. Utku Perktas, Prof. Dr. Levent Kurnaz, Kivilcim Pinar Kocabiyik, Selen Tanner görüslerini ve deneyimlerini dinleyicilerle paylasti.
Serinin ilk bölümünde Prof. Dr. Utku Perktas, ‘Biyoçesitliligin önemi, insan etkileri ve bu etkileri azaltma yöntemleri’ni paylasti. Ilerleyen bölümlerde Prof. Dr. Bekir Karliga, “Osmanli’dan Günümüze Sürdürülebilirlik” konusunda sorulari yanitladi. Yuvam Dünya Bilim Kurulu Baskani Prof. Dr. Levent Kurnaz, ‘Iklim krizi nedir? Bizi neler bekliyor?’ sorusuna cevap ararken; Yuvam Dünya Yönetim Kurulu Baskani Kivilcim Pinar Kocabiyik, ‘Türetim ekonomisi ve iklim dostu yasam döngüsü’nü ele aldi. Selen Tanner ise ‘Elektronik atiklarin yolculugu’nu anlatti.
Daha Iyi Bir Dünya için Konusalim içerikleri, yalnizca fizy’le sinirlanmamasi ve daha fazla dinleyiciye ulasabilmesi amaciyla global müzik platformlarinda da dinlenebiliyor.
