Hakkari'de '5. Cilo Fest' Tugçe Kandemir Konseri Ile Sona Erdi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakimli Sat Buzul Gölleri’nde binlerce kisinin katilimiyla düzenlenen "5. Cilo Fest" sanatçi Tugçe Kandemir’in konseri ile sona erdi.

Hakkari'de '5. Cilo Fest' Tugçe Kandemir Konseri Ile Sona Erdi


’Milli Park" ilan edilen Sat Buzul Gölleri, bu hafta sonu 5’incisi düzenlenen ’5. Cilo Fest’ ile kültür, sanat ve sportif faaliyetlere ev sahipligi yapti. Hakkari Valiligi’nin organize ettigi, Yüksekova Kaymakamligi ile çesitli kurumlarin da destek verdigi festivale, Hakkari’nin yani sira birçok ilden hatta yurt disindan gelenlerin de aralarinda bulundugu binlerce kisi katildi.

Yüksekova ilçesinde bulunan 3 bin 400 rakimli Sat Buzul Gölleri’nde düzenlenen festivale iki gün boyunca vatandaslar akin etti. Renkli görüntülere sahne olan festivalde katilimcilar Sat Gölü çevresinde kurduklari çadirlarda geceyi geçirdi.

Festivalin birinci gün etkinliklerine; Hakkari Valisi Idris Akbiyik, Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, Il Jandarma Komutani Tümgeneral Coskun Sel, Vali yardimcisi Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, Çukurca Belediye Baskani Ensar Dündar, Esendere Belediye Baskani Dirbaz Büyüksu ve binlerce vatandas katildi.

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Hakkari Valiligi koordinesinde Hakkari Belediyesi ve Cilo Sat Gölleri ve Buzullari Dagcilik ve Doga Sporlari Kulübü Dernegi (CISAD) ortakligi ve Yüksekova Kaymakamligi ev sahipliginde Cilo Fest’e yogun katlim sagladigini söyledi.

Vali Akbiyik, "Festivale Türkiye’nin dört bir yanindan davetliler katildi.

Önümüzdeki yillarda daha profesyonel ve kalabalik festivaller yapilacak insallah. Terörden arindirilan Hakkari’de festivallerin yani sira sanat, spor, egitim ve saglik alanlarinda da büyük ilerlemeler kaydetti.

Festivale Türkiye’nin dört bir yanindan 15 bine yakin kisi katildi" dedi.



Festival Tugçe Kandemir konseriyle sona erdi

Belediye sanat toplulugu gösterisi, rafting, kano, bisiklet yarisi, doga yürüyüsü, yamaç parasütü, tirmanis, kayak, snowboard ve flyboard gibi etkinliklerin yapildigi festivale katilanlar, bölgenin essiz manzarasinda dogayla iç içe zaman geçirmenin heyecanini yasadi. Sanatçi Tugçe Kandemir, birbirinden güzel sarkilar seslendirerek binlerce kisiye neseli saatler yasatti. Hakkari Valisi ve Belediye Bakan Vekili Idris Akbiyik, sanatçi Tugçe Kandemir ve emegi geçenlere hediyeler vermesinin ardindan festival sona erdi.
Kaynak: İHA