100 Haneli Köyünü Mor Turizme Devlet Destegiyle Açti

Adana Kozan’da bir 100 haneli bir köyde üretici Meliha Cömert, devlet destegiyle lavanta bahçesi olusturdu, mor turizme yörenin kapilarini açti.

100 Haneli Köyünü Mor Turizme Devlet Destegiyle Açti
Kirsal bölgelerden Gökgöz Mahallesinde çiftçi Meliha Cömert, Tarim ve Orman Bakanliginin hibe desteginden kuraklik ve su sorunu nedeni faydalanarak lavanta bahçesi kurdu. 6 dönüm araziye lavanta eken ve açik hava fotograf stüdyosuna çeviren, yaz boyunca misafirlerini agirlayacak Cömert’in ziyaretçileri Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü ile ilçe protokolü oldu. 100 haneli köylerini lavanta turizme kazandiran Cömert , Kaymakam Arslanköylü ve ilçe protokolü ile ziyaretçilerin katilimiyla bahçesinin açilisini gerçeklestirdi.

Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü , “Atil vaziyetteki alani lavanta bahçesine dönüstürerek köyünü turizme kazandiran genç çiftçimizi tebrik ediyoruz. Bizler kirsal mahallelerde tarim ile ugrasan çiftçilerimize her daim destek vermeye çalisiyoruz Turizm açisindan da görsellik kazandiran lavanta bahçesini köye kazandiran kardesimizi tebrik ediyor basarilar diliyoruz ”dedi.

Genç Girisimci Meliha Cömert ise “Küresel isinmadan dolayi verim alamadigim tarlayi Lavanta ekimi yaparak degerlendirmek istedik. Turizm hayali ile lavantalarimizi ekmeye basladik. Kozan Kaymakamimiz, Ilçe Tarim Müdürümüz desteklerini esirgemediler. Fideleri ilçe tarimdan aldim ve bugünde açilisini yaparak ziyaretçilerimizi davet ediyoruz çikip çikip gelsinler” diye konustu.

Kaynak: İHA