AK Parti'li Cem Sahin Açiklamasi '8 Bin 600 Küsur Kisi Bir Meczuba Iradesini Oldugu Gibi Rehin Verdi'

Karabük’te FETÖ/PDY tarafindan gerçeklestirilen hain darbe girisiminin 7. yili dolayisiyla düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde konusan AK Parti Genel Sekreter Yardimcisi ve Milletvekili Cem Sahin, “8 bin 600 küsur kisi bir meczuba iradesini oldugu gibi rehin verdi ve bu milletin canina kastetti” dedi.

AK Parti'li Cem Sahin Açiklamasi '8 Bin 600 Küsur Kisi Bir Meczuba Iradesini Oldugu Gibi Rehin Verdi'
FETÖ/PDY tarafindan 15 Temmuz 2016 yilinda gerçeklestirilen hain darbe girisiminin 7. yili Karabük’te de çesitli etkinliklerle anilmaya devam etti. Karabük Valiligi tarafindan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüse yüzlerce vatandas katildi.

Cuma Pazari mevkiinden baslayan yürüyüs Kemal Günes Caddesinde sona erdi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan programa Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Sahin, Ali Keskinkiliç, Karabük Belediye Baskani Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Il Emniyet Müdürü Kadir Yirtar, Il Jandarma Komutani K. Albay Garip Gümüs, siyasi parti temsilcileri kurum müdürleri, sehit aileleri ile çok sayida vatandas katildi.

Programda konusan Karabük Valisi Fuat Gürel, “7 sene önce, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk siyasi tarihinde ender rastlanan bir geceyi hep beraber yasadik. Ülkemizin imkanlarini kullanarak, vatandaslarimizin hayirseverlik duygularini istismar ederek bu milletin ayni zamanda inancini istismar ederek bizim gibi görünen ama maalesef emelleri, hainlikleri, disaridan kontrol edilen bir örgütün ülkemize, demokrasimize, milletimize nasil hainlik yapabilecegini, nasil milli birligimize, demokrasimize darbe yapabilecegini maalesef gördük” dedi.

Cumhurbaskaninin vatandaslari sokaklara davet etmesiyle darbenin seyrinin degistigini ifade eden Gürel, “Milyonlarca insanimiz meydanlara giderek hem demokrasisine hem milli birligine sahip çikmak hem de böyle bir hainlige karsi çikmak adina o meydanlari doldurdular. Ve gereken cevabi Allah’a sükür verdiler” diye konustu.



“8 bin 600 küsur kisi bir meczuba iradesini oldugu gibi rehin verdi ve bu milletin canina kastetti”

Darbeye karsi milletin direnisini gelecek nesillere hatirlatmak amaciyla her türlü faaliyetin icra edilecegini aktaran AK Parti Karabük Milletvekili Cem Sahin ise sunlari söyledi:

"FETÖ’nün ne oldugunu hepimiz biliyoruz. Bir meczup, bu meczuba bu darbe girisimine hatirladigim kadariyla 8 bin 600 küsur kisi katilmis. 8 bin 600 küsur kisi bir meczuba iradesini oldugu gibi rehin verdi ve bu milletin canina kastetti. Demokrasisine kastetti. Meclisini bombaladi ve o uçaklarla Cumhurbaskanligini bombaladi. Jandarma Komutanligini bombaladi. Genelkurmay Baskanligini kursuna tuttu. Bütün bunlari gelecek nesillere aktarmak durumundayiz. Gelin ülkemizi aydinlik yarinlara hep birlikte tasiyalim.”
Kaynak: İHA