Vali Ergün, Sehit Aileleri Ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Usak Valisi Turan Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla düzenlenen etkinlikte sehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Vali Ergün, Sehit Aileleri Ve Gazilerle Bir Araya Geldi


Müze Park’ta düzenlenen aksam yemegi programina Vali Turan Ergün, Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, Il Emniyet Müdürü Ayhan Karaduman, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Fahri Semiz, Sehit Polis Mehmet Çetin’in ailesi, gaziler ve vatandaslar katildi.



Yemek programi Vali Ergün’ün katilimcilari selamlamasiyla baslarken Kur’an-i Kerim okunmasiyla devam etti. Sonrasinda konusma yapan Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin “ Ben öncelikle vatani, milleti ve bayragi için, hepsinden önemlisi canindan aziz bildigi mukaddes degerleri için topraga düsmüs tüm sehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Bu yolda mücadele ederken gazilik mertebesine erismis tüm gazilerimizi de sükranla yâd ediyor, Rabbimden hepsine uzun ve hayirli ömürler diliyorum. 15 Temmuz süphesiz hainlere karsi üstün mücadelesiyle dünyaya bir kez daha gücünü duyuran kahraman milletimizin yazdigi bir destandir. Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutladigimiz zaferin anisini yasatmak, bu asil ruhu diri tutarak gelecek nesillerimize aktarmak ve sehitlerimizin ruhuna yakisir adimlar atmak da bizim daima boynumuzun borcu olacaktir.

Burada özellikle belirtmek istiyorum ki; caninin bir parçasini bu mukaddes topraklara emanet etmis olan sehit yakinlarimiz ve gazilik serefine nail olmus kahramanlarimiz; bizim daima basimizin taci olacaktir. Bu anlamda her daim sehit yakinlari ve gazilerimizin istek ve ihtiyaçlarinin karsilanmasi noktasinda gerek sosyal anlamda gerekse özel durumlarda duyarli olduk ve bundan sonra da sizin sorunlarinizin giderilmesi konusunda yapilan çalismalara her türlü katki ve destegi vermeye devam edecegiz. Daima yaninizda ve arkanizda olacagimizi bilmenizi istiyorum. Sözlerimi tamamlarken bütün sehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle aniyorum. Insallah ruhlari sad, mekanlari cennet-i ala olsun. Kahraman gazilerimize de tüm kalbimle sükranlarimi sunuyor, onlara mutluluk ve saglik diliyorum.” dedi.



Belediye Baskanin ardindan konusma yapan Vali Dr. Turan Ergün ise 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe tesebbüsüne karsi omuz omuza gösterdigi onurlu durusun ortak coskusu, hakli gururu, ebedi mutlulugu içinde oldugu belirtti.

Sözleri devam eden Vali Ergün, “ Bu millet her zaman oldugu gibi 15 Temmuz’da da Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde bir kez daha demokrasisini ve bagimsizligini korumustur. ‘Mevzubahis vatansa gerisi teferruattir.’ diyerek millet olmanin suurunu, yedi düvele en güzel sekilde cevabini yine vermistir. Nasil ki Anadolu’nun kapilarini açan Sultan Alp Arslan’i, Haçli Ordularini Anadolu topraklarinda mum gibi eriten Sultan Kiliç Arslan’i, bir beyligin dünya devleti haline gelmesinin temellerini atan Ertugrul Gazi’yi, Osman Gazi’yi, Istanbul’u fethederek çag kapatip çag açan Fatih Sultan Mehmet Han’i, siyasetteki maharetiyle ve gerçeklestirdigi reformlarla en kritik zamanda Osmanli’yi ayakta tutan Abdülhamid-i, Kurtulus Savasimizin Baskomutani, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, tarihimizin diger tüm kahramanlarini rahmetle, minnetle yad ediyorsak, bugünün kahramanlari da ayni sekilde tarihimize altin harflerle yazilmaktadir. Bizler terör örgütlerine karsi dinî, millî ve ahlaki görevimizi yerine getirdik, getirmeye de devam edecegiz. Asil hükmü verecek olan milletimizin vicdani ve tarihtir. Vatan topraklarimiz üzerinde sanli bayragimiz var oldugu müddetçe, evlatlarimizin aziz hatiralarinin gölgesinde gelecek olan yeni nesiller, bagimsiz ve güçlü bir Türkiye idealini yasatmaya devam edecektir. Devletimiz ve milletimiz birlik ve beraberlik içinde, Türkiye yüzyilinda da gücüne güç katarak tarihî yürüyüsünü sürdürecektir” dedi.

Konusmalarin ardindan baslayan yemek programi edilen dualarin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA