Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Birlik Ve Beraberligimizi Zedeleyen Anlayislar Asla Islami Olamaz'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Birlik ve beraberligimizi zedeleyen, baris ve huzuru bozan, ayristirici ve tefrikaya sebep olan anlayislar asla ve asla Islami olamaz” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Birlik Ve Beraberligimizi Zedeleyen Anlayislar Asla Islami Olamaz'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayisiyla Türkiye Diyanet Vakfi tarafindan düzenlenen “Türkiye Yüzyilinin Kahramanlari Programi”na katildi.



“Milletimizin yazdigi onurlu destanin yil dönümündeyiz”

Türkiye Diyanet Vakfi Konferans Salonu’ndaki programda konusan Baskan Erbas, 15 Temmuz’u darbe girisiminden öte devleti isgal girisimi olarak nitelendirdigini belirterek, “Ülkemizin bu isgal girisiminde maruz kaldigi büyük bir ihanet karsisinda aziz milletimizin yazdigi onurlu destanin yil dönümündeyiz. Kirli emellerini yüce dinimiz Islam’in ilke ve degerlerinin ardina gizleyen bir terör sebekesi, vatanimiza, varligimiza, birligimize, kardesligimize, istiklalimize, istikbalimize kast etti” dedi.



“Hain darbe girisimi aziz milletimizin cesaretiyle sanli bir direnisle bertaraf edildi”

Baskan Erbas, 15 Temmuz’da milletin, büyük bir inanç, azim ve kararlilikla dinine, degerlerine, özgürlügüne ve hukukuna sahip çiktigina dikkati çekerek, “Hain darbe girisimi Allah’in inayeti, idarecilerimizin dirayeti ve aziz milletimizin cesaretiyle bütün dünyaya örnek olacak sanli bir direnisle bertaraf edildi” ifadelerini kullandi.

“Dini kavram ve ilkelerini kullanarak insanlarin samimiyetini suistimal etmislerdir”

Ihanet sebekesi FETÖ’nün insanlarin samimi dini duygularini, Allah ve Peygamber tasavvurunu, Islami kavramlari, insani ve vicdani degerleri tahrik ve istismar ederek, kirli ve karanlik emellerine alet ettiklerine isaret eden Baskan Erbas, “Tarihten günümüze bütün istismarcilar, gizli ve kirli emeller içinde olmuslar, iki yüzlü davranmislar, yalan konusmuslar, ihanet etmislerdir. Dini kavram ve ilkelerini kullanarak insanlarin samimiyetini suistimal etmislerdir” diye konustu.

Baskan Erbas, Islam’in en dogru sekilde bilinmesinin hayati bir öneme sahip oldugunu dile getirerek, Islam’in hakikatleri konusundaki yanlis bilgilerin pek çok bireysel ve sosyal sorunlara neden oldugunu ifade etti.

FETÖ gibi terör örgütleriyle en etkin mücadele yönteminin dogru dini bilginin yerlestirilmesi, Kur’an ve sünnete dayali bir din ögretimi, ahlak ve maneviyata dayali bir davranis egitimi oldugunu kaydeden Baskan Erbas, dini istismar eden örgütlerin genellikle kimlikleri ve karakterli durusu ellerinden alinmis genç kitleler olusturmaya çalistigini söyledi.



Baskan Erbas, Diyanet Isleri Baskanliginin camilerde ve Kur’an kurslarinda, çocuklara okul öncesi egitimden baslamak üzere saglikli bir karakter ve deger asilayacak, onlarin iyi bir kul ve güzel ahlakli bir insan olarak yetismelerini saglayacak, egitim ortamlari ve müfredatlari hazirlamaya mecbur oldugunu belirtti.



“Her Müslüman dininin temel ilkelerini, degerlerini, hakikatlerini ögrenmelidir”

“Insanlarin inançlarini ve dini duygularini kötü emelleri için kullananlarin en büyük sermayesi kisilerin cehaletidir” diyen Erbas, “Dogru ve yeterli dini bilgi almayan kisiler haliyle yanlisi ve sahte olani ayirt etmekte zorlanmaktadir. Önemle ifade etmeliyim ki bugün her Müslüman dininin temel ilkelerini, degerlerini, hakikatlerini ögrenmelidir ve bunu önemsemelidir. Dinimizi ögrenmek için bugün pek çok imkana sahibiz. Diyanet Isleri Baskanligi olarak isteyen herkese mesai gözetilmeksizin her zaman dinimizi ögrenmesi noktasinda hizmet götürme imkanina sahibiz” açiklamalarinda bulundu.

“Aklini, idrakini, vicdanini bir kisiye ya da gruba teslim edenlere asla itibar etmeyecegiz”

Baskan Erbas, hep birlikte istismarci gruplara karsi uyanik olunmasi gerektigine vurgu yaparak, “Dini kavram ve duygularin ticari kaygilar için kullanilmasi ve menfaate alet edilmesi açik bir istismardir ve buna dikkat edilmelidir. Birlik ve beraberligimizi zedeleyen baris ve huzuru bozan, ayristirici ve tefrikaya sebep olan anlayislar asla ve asla Islami olamaz” ifadelerini kullandi.

“Sahih dini bilgiyle milletimizin manevi hayatina rehberlik etmeye devam edecegiz”

Islam’in, ilme, hikmete ve akli kullanmanin önemine vurgu yapan, sorgulamanin gerekliligini ögreten, varlik alemini indirilen ayetler üzerinde düsünmeyi tavsiye eden bir din oldugunu belirten Erbas, “Diyanet Isleri Baskanligimiz, dini kavram ve degerler üzerinden toplumumuzu ayristirma ve aldatmaya yönelik bütün söylem ve faaliyetlere karsi üzerine düsen sorumluluklari yapmaya, sahih dini bilgi ve dogru bir yöntemle milletimizin manevi hayatina rehberlik etmeye devam edecektir” dedi.

Programda ayrica, 15 Temmuz gazileri emekli müezzin Mehmet Kuzgun ile din görevlisi Mürteza Tinmaz birer konusma yapti. Konusmalarin sonunda Baskan Erbas, gazilere Kur’an-i Kerim hediye etti.

Programa, Diyanet Isleri Baskanligi Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Saban Kondi, Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdürü Izani Turan, Ankara Il Müftüsü Dr. Hasan Çinar ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA