Bakan Ersoy Açiklamasi '15 Temmuz Ruhu, Türkiye Yüzyili'nda Da En Temel Ilham Kaynagimiz Olmaya Devam Edecektir'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “15 Temmuz ruhu, Türkiye Yüzyili’nda da en temel ilham kaynagimiz olmaya devam edecektir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayimladi. Bakan Ersoy, mesajinda 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafindan gerçeklestirilen hain saldirinin aziz milletin dirayetiyle sonuçsuz birakildigini belirterek, “Tarih boyunca çok zor zamanlar geçirdik, büyük badireler atlattik. Ayni anda farkli cephelerde mücadeleler verdik. Ama esarete asla boyun egmedik, diz çökmedik” dedi.



“Milletimizin sahip oldugu bu ruh, dün oldugu gibi bugün ve gelecekte de yasayacaktir”

15 Temmuz gecesi milletin meydanlara indigini hatirlatan Bakan Ersoy, “Ülkemizi bir kukla devletine dönüstürmek isteyen hainlere karsi mücadele veren milletimizin sahip oldugu bu ruh, dün oldugu gibi bugün ve gelecekte de yasayacaktir. Demokrasimizin gücünü ve özgürlük tutkumuzu gösteren 15 Temmuz ruhu, Türkiye Yüzyili’nda da en temel ilham kaynagimiz olmaya devam edecektir. Bu vesileyle 15 Temmuz sehitlerimizi rahmetle ve saygiyla anarken, yakinlarina bassagligi diliyor, gazilerimize saglik ve afiyet diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA