Sehit Aileleri, Sehitler Diyarinda

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin vatandaslara yeniden zafer ruhu yasatmak için Çanakkale’ye düzenlendigi kültür turlarinin bu haftaki konugu, Bursali sehit aileleri, gaziler ve aileleri oldu.

Sehit Aileleri, Sehitler Diyarinda
Kültür Akademisi koordinasyonunda düzenlenen programa, Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Bursa Sube üyeleri ve Bursa Emniyet Teskilati Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi üyelesi gaziler ve sehit aileleri katildi.

Kahraman sehitlerin aileleri ve gaziler, Çanakkale’nin önemli simgelerinden biri olan Seyit Onbasi, Hilal-i Ahmer Balmumu Müzesi, Çanakkale Sehitleri Abidesi ve Sehitligi, 57. Alay Sehitligi ve Conk Bayirini gezerken duygusal anlar yasadi.

Bursa Emniyet Teskilati Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi Baskani Nevin Firtina, “Aziz sehitlerimizin ruhlari sad olsun. Bize vatan olarak biraktiklari topraklari, vatan olarak ilelebet koruyup kollayacagiz. Ayni ruh ve kuvvetle gerektiginde onlar gibi sehadete gözümüzü kirpmadan gidecegiz” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Bursa Sube Baskani Metin Senol da gezinin, milli birlik ve beraberlik duygularinin pekismesi, tarihin önemli bir parçasinin anlasilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi adina büyük bir adim oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA