Otizmli Çocuklarin Annelerinden Konser

Samsun’da otizmli çocuklarin annelerinden olusan ‘Annem Için Müzik Korosu’, verdigi konserde sevilen parçalari seslendirdi.

Otizmli Çocuklarin Annelerinden Konser
Annem Için Müzik Korosu, Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahneye çikti. Bilimsel Arastirma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAPKOB) tarafindan desteklenen “Sosyal Hizmet Odakli Müzik Etkinlikleri Projesi: Özel Gereksinimli Çocuklarin Annelerine Yönelik Rekreasyonel Müzik Uygulamalari” adli proje çerçevesinde akademisyenler esliginde anneler, otizmli çocuklarina ve katilimcilara konser verdi.

Kisa adiyla “Annem Için Müzik” projesinin ekibi ise Dr. Ögretim Üyesi Senem Gürkan, Dr. Ögretim Üyesi Ersöz Yigit, Ars. Gör. Baran Gülüm, Ögr. Gör. Oguz Yilmaz, OMÜ Yüksek Lisans Ögrencisi Buse Nur Dagci’dan olusuyor. Ögr. Gör. Oguz Yilmaz’in yönettigi ve Ars. Gör. Baran Gülüm’ün çalgisi ile eslik ettigi Annem Için Müzik Korosu Konseri’nde, OMÜ Devlet Konservatuvari ile Müzik Egitimi Anabilim Dali ögrencileri çalgi ve ses performanslari ile katilimci annelerin performanslarina destek oldu. Özel gereksinimli çocuklarin keyifle dinledikleri konserde koroyu Yakup Sef yönetti.

Projenin yürütücüsü olan Dr. Ögr. Üyesi Beril Tekeli Yigit, “Biz bu projeye baslarken bir sey fark ettik. Özel çocuklari olan annelerimizin sirtinda bir sorumluluk var. Tabii ki babalarimizin da üstünde sorumluluk var. Lakin annelerimizin bu süreçte ihtiyaci olan en önemli seylerden birisi serbest zaman aktiviteleri. Biz projemizde annelerimizin keyif almasini ve günlük sorumluluklarindan biraz uzaklasmasini istedik” dedi.

Üniversitede sadece bilimsel çalismalar olmadigini, ayni zamanda da sanatsal faaliyetlere de ev sahipligi yaptigini belirten Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Selim Eren, “Üniversite deyince akla genelde arastirmalar, çalismalar, laboratuvar ve bunun gibi seyler gelir. Lakin Ondokuz Mayis Üniversitesi sanatsal alanda da adini duyuran üniversitelerden bir tanesi” diye konustu.

Konser, hatira fotografi çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA