Ögrencilerden Örnek Çevre Farkindaligi

Erzurum Sükrü Pasa Ortaokulu ögrencileri Çevre Haftasi kapsaminda farkindalik olusturan bir etkinlige imza attilar

Ögrencilerden Örnek Çevre Farkindaligi
Yakutiye Belediyesi “5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftasi” sebebiyle ortaokul ögrencileri ile birlikte farkindalik olusturan bir etkinligi gerçeklestirdi, ögrenciler belediye baskaniyla beraber çöp topladilar.

“Çocuklarimiza yasanabilir bir çevre borcumuz var”

Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, çevre egitiminin sadece bilgi vermekle kalmayip insan davranisini da etkilemesi gerektigini dile getirerek, “Bizde bu gün çocuklarimizla birlikte hem kendileri açisindan hem de toplumsal açidan farkindalik diyebilecegimiz bir programda bulustuk. Ülkemizde de çevre bilincinin giderek yayginlastiginin bir göstergesi olarak 5 Haziran haftasinda belediye olarak bir dizi etkinlik yaptik. Bu gün ki programimiz bizim için özellikle çocuklarimizin içinde bulunmasi nedeniyle anlamli. Yarinin büyükleriyle daha temiz ve yasanabilir çevre için mücadele etmeye devam edecegiz. Hepimizin çocuklarimiza yasanabilir bir çevre birakmak gibi bir borcu var.” dedi.

Ögrencilerden toplu temizlik

Yakutiye Belediyesi ekipleriyle ile beraber Sükrü Pasa semtinde toplu temizlik etkinligine katilan Sükrü Pasa Ortaokulu ögrencileri de herkesi çevre açisindan daha hassas ve ilgili olmaya davet ettiler. Ögrenciler ve Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar daha sonra eldivenlerini taktilar, çöp posetlerini alarak etrafta bulunan çöpleri topladilar. Toplanan çöpler gelen ekiplere teslim edildi.
Kaynak: İHA