Çarsamba'da Sokak Hayvanlarina 'Geçici Bakim Merkezi'

Çarsamba Belediyesi sokak hayvanlarinin daha iyi sartlarda yasayabilmesi için ilçeye ‘Geçici Barinma Merkezi’ yapiyor. Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, “Her canlimiz bizim için çok degerli, tam donanimli hayvan barinagimiz için çalismalara basladik, ilçemize simdiden hayirli olsun” dedi.

Çarsamba'da Sokak Hayvanlarina 'Geçici Bakim Merkezi'
Çarsamba Belediyesi tarafindan sokak hayvanlarinin yasam kosullarini daha iyi hale getirmek amaciyla yapilacak olan merkezde; ücretsiz olarak sokak hayvanlarinin asilanmasi, kisirlastirilmasi ve gerekli tibbi bakimi yapilacak. Merkezin insaat çalismalari Çarsamba’nin Demiraslan Mahallesi’nde basladi.

Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, merkezdeki çalismalari yerinde inceledi. Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, ilçeye tam donanimli bir barinak kazandiracaklarini belirterek, “Modern, günümüz kosullarina uygun olarak hazirlanmis, tam donanimli hayvan barinagimiz ile ilçemizde can dostlarimizin standartlarini iyilestirmis, tedavilerini gerçeklestirmis olacagiz” diye konustu.



“Can dostlarimizin yanindayiz”

Çarsamba’ya kazandirilacak hayvan barinaginda dair açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Halit Dogan, merkezin hem sokak hayvanlarinin tedavi ve bakimi açisindan hem de kaynaklarin dogru kullanimi ve geri dönüstürülmesi adina çok degerli oldugunu ifade ederek, “Çarsambamiza kazandiracagimiz Geçici Barinma Merkezimizde can dostlarimizin en iyi sartlarda bakimi, tedavileri yapilacak. Hayvanlarimizin üsümemesi için merkezi sistem, yerden isitma saglayacagiz. Merkezimize getirilen can dostlarimizi, ilk basta karantina odalarimiza alarak gözlemlerini yapacagiz. Ameliyatlari yapilan can dostlarimizin da müsahede odalarinda takipleri yapilacak. Hayvan barinaklarinda çok yogun su tüketiliyor. Yagmur sularini verimli kullanalim, çatidan akan sular bosa gitmesin diye yagmur suyunu ayri bir havuzda toplayarak, temizliyoruz. Daha sonrasinda bu sulari hayvanlarimizin temizliginde kullanacagiz. Böylelikle gelen yagmur suyunu tekrar degerlendirmis olacagiz. Çarsambamizin yani sira çevre ilçelerimizdeki can dostlarimiza da hizmet saglamis olacagiz. Hemsehrilerimizin sokakta gördügü yarali, hasta hayvanlarimizi merkezimize getirerek ücretsiz bakimini yaptirabilecekler” seklinde konustu.



Çarsamba’ya hayvan barinagi

Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan “Insan sagligi kadar, gündelik yasamimiz içinde yer alan can dostlarimiz, sokak hayvanlarimizin sagligi, sayisi, kayit ve üremelerinin kontrolü de çok önemlidir. Kisirlastirma ve Geçici Barinma Merkezi’nde sokak hayvanlarinin asilanmasi, kisirlastirilmasi ve gerekli tibbi bakimi yapilacak. Mevcutta da su an belediyemiz bünyesinde veteriner arkadasimiz can dostlarimiz, sokak hayvanlarimiz için hizmet veriyor. Hayvan haklari çerçevesinde degerlendirilerek, toplumun tüm kesimini mutlu edecek gerekli çalismalari yapiyoruz. Sokak hayvanlarimiz için ilçemizin farkli noktalarina su kaplari ve beslenme kaplari koyduk, bu konuda da yeni çalismalar yapiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA