Mardin'de 22 Bin 265 Adet Tarihi Eserle Yakalanan Süpheli Tutuklandi

Mardin’in Mazidagi ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda evinde çogu Roma, Bizans, Artuklu ve Osmanli dönemlerine ait 22 bin 265 adet tarihi eserle yakalanan süpheli çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Mardin'de 22 Bin 265 Adet Tarihi Eserle Yakalanan Süpheli Tutuklandi


Il Jandarma Komutanligi ekiplerince yapilan istihbari çalismalar sonucunda Gümüspinar Mahallesi’nde ikamet eden M.T.’nin evinde çok sayida kültür ve tabiat varligi bulundurdugunun ve tarihi eserleri satmak için müsteri aradiginin tespit edilmesi üzerine çalisma baslatildi. Süphelinin adresinde yapilan aramada, Roma, Bizans, Artuklu ve Osmanli dönemlerine ait oldugu degerlendirilen 19 bin 95’i sikke olmak üzere metal yüzük, ok uçlari, tedavi araçlari, altin görünümlü obje, mizrak ucu, metal kap, figürler, mühür, kama, yüzük, cam cisim, balta ve kemer gibi toplam 22 bin 265 parça tarihi esere el koyuldu. Gözaltina alinan M.T. jandarmadaki islemlerinin ardindan sevk edildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan ele geçirilen tarihi eserlere iliskin Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü tarafindan sosyal medyadan yapilan açiklamada, Mardin ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kültür varligi yakalama operasyonu oldugu bildirildi.

Kaynak: İHA