Haci Adaylari Sevinç Gözyaslariyla Ugurlandi

Rize’de hac ibadetini yapmak için kutsal topraklara gidecek haci adaylari sevinç gözyaslari içerisinde ugurlandi

Haci Adaylari Sevinç Gözyaslariyla Ugurlandi


Hac ibadetlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan 273 kisilik kafile yakinlariyla beraber 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’na geldi. Kalabaligin yogun oldugu meydanda yakinlariyla vedalasan haci adaylari dualar esliginde ugurlandi. Haci adaylari yakinlariyla vedalasma esnasinda mutluluktan gözyaslarina boguldu.

Yilin ikinci kafilesini ugurladiklarini ifade eden Rize Il Müftüsü Naci Çakmakçi, “Su anda Rize sehir meydanindayiz. Ilimizden hacca gidecek olan 273 haci adayimizi mübarek beldelere yolcu ediyoruz. Toplamda ilimizden 506 haci adayimiz bu yil mübarek beldelere gitmis olacak. Bugün 273 kisi akabinde de 21 Haziran’da son grubumuzu göndermis olacagiz. Acenteyle giden 185 haci adayimiz 321 Diyanet organizasyonuyla haci adayimiz gitmis oluyor. Bugün haci adaylarimizi muhtesem bir kalabalikla yolcu ediyoruz” dedi.



11 yilin ardindan kendilerine kuradan çiktigini belirten Aydin Aslan, “11 senedir bekliyoruz. Anlatilmaz bir duygu. Rabbim herkese gitmeyi nasip eylesin. Genç yasta oraya gitmek çok daha iyidir. Normalde yedeklerden çikti bize, ilk kuradan çikmayip ikinci kuradan çikti. Heyecanlandik. O anki duygularim anlatilmaz. Herkesin aileleri geldi. Muhtesem bir sey” seklinde konustu.



Kuranin ilk çiktigi andaki duygulari kelimelerle ifade edilemeyecegini söyleyen Murat Uzun, “Hacca yillar öncesinde gitmeyi hep istedim. Allah’ta bugün nasip etti. Esimle beraber gidiyoruz. Çok mutluyum, çok heyecanliyim. Hac görevini Allah’im en iyi sekilde bize nasip etsin. Dönmemizi ve ailemize kavusmayi nasip etsin. Esimle beraber çok sansliyiz. Her Müslüman hacca gitmeyi ister. Imkânimiz var ki gidiyoruz. Sükürler olsun. Bu duyguyu ifade edemeyiz. Ailem burada vedalasiyoruz onla” ifadelerini kullandi.

Kutsal topraklara gidecek olan Ali Topal ise, “Hayatimizda bekledigimiz en önemli gün. Allah nasip etti bize Allah herkese de nasip eder insallah. 11 buçukta buradan hareket edecegiz. Rize-Artvin Havalimani’ndan Medine’ye hareket edecegiz. Çok mutlu oldum. Öyle bir heyecan yok. Küçüklügümüzden bu ana kadar yasadigimiz hayatin iyi ve kötü günlerimiz var. Niyetimiz oraya gidip de tertemiz Türkiye’ye dönmek. Bütün umutlarimizi oraya baglamisiz.” diye konustu.

Kaynak: İHA