Marmaris'te Hafta Sonu Dolu Dolu Geçti

Marmaris Uluslararasi Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenen etkinlikler renkli anlar yasatiyor.

Marmaris'te Hafta Sonu Dolu Dolu Geçti


Marmaris Kültür Sanat Dernegi (MAKSAD) tarafindan Marmaris Belediyesi isbirligiyle düzenlenen Marmaris Uluslararasi Kültür ve Sanat Festivali 2023 dolu dolu programiyla sanatseverlere renkli anlar yasatiyor. 2 Haziran Cuma günü Mustafa Alabora’nin söylesisiyle baslayan festival, hafta sonu da doludizgin devam etti.

Festival çerçevesinde hayata geçirilen sokak konserlerinin ilki Netsel Marina’da yapildi. Agustos 1994’ten bu yana üç bini askin performans gerçeklestiren, 2000 yilinda yayinlanan ilk albümü ‘Chicago Istanbul Mainline’ sonrasinda sayisiz festivalde sahne alan MOE JOE, 29. yilinda Marmaris’e konuk oldu. Marmaris’te blues rüzgari estiren MOE JOE, kulaklarin pasini sildi.

Festivalin bir diger etkinligin adresi ise Orhaniye Marti Marina’da bulunan tarihi kilise harabeleri oldu. Piyanist-Besteci Burçe Karaca’nin MAKSAD Festival Orkestrasi ile birlikte eserlerini seslendirdigi konseri Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay da izledi. Tarihi kilise harabelerinin büyülü atmosferinde gerçeklesen konser, Bozburun Yarimadasinin zengin kültürel mirasi ile sanatin bulusacagi özel anlardan biri oldu.
Kaynak: İHA