Huzurevi Sakinlerine Dijital Farkindalik

Yesim Grup’un girisimiyle sekillenen ve Lacoste Vakfi’ndan aldigi uluslararasi destekle SosyalBen Akademi danismanliginda yürütülen “Önce Insan-Gönülden yapilan isleri nesillerdir destekliyoruz” projesi çerçevesinde “7’den 70’e: Genç Gönüllüler Yaslilar ile Bulusuyor” etkinligi düzenlendi.

Huzurevi Sakinlerine Dijital Farkindalik
Yesim Grup, SosyalBen Akademi ve Sükrü Sankaya Anadolu Lisesi is birligiyle gelistirilen “Önce Insan-Gönülden yapilan isleri nesillerdir destekliyoruz” projesi çerçevesinde etkinlikte Bursa Büyüksehir Belediyesi Huzurevi sakinleri; Sükrü Sankaya Anadolu Lisesi, Bursa Anadolu Lisesi ve Bursa Erkek Lisesi’nden gönüllü 50 ögrenciyle bir araya geldi.

Etkinlik, huzurevinde kalanlarla gençler arasinda köprü görevi görmeyi ve toplumumuzda farkindalik olusturarak yaslilarin hayat kalitesini arttirmak amaciyla organize edildi. Liseli gençler, huzurevi sakinlerine dijital okuryazarlik, internetin dogru kullanimi ve internet güvenligi konularinda bilgi verdi.

Gönüllü ögrenciler, etkilesimli bir sunum esliginde dijital dünyada güvenli ve suurlu hareket edebilmekle ilgili deneyimlerini paylasti. Huzurevi sakinleri de hayat tecrübelerini aktararak gençlerin kültürel farkindaliklarini artirmalarina destek oldu.

Farkli kusaklarin birlikte zaman geçirip birbirlerini anlamalarini saglayan etkinlik sirasinda, samimi bir ortamda nostaljik sarkilar esliginde sohbet de edildi ve kusaklar arasinda güçlü bir iletisim ve dayanisma ortami gelistirildi.

“Önce Insan-Gönülden yapilan isleri nesillerdir destekliyoruz” projesi hakkinda:

Yesim Grup, SosyalBen Akademi ve Sükrü Sankaya Anadolu Lisesi’nin örnek is birligiyle 2019 yilinda yola çikan ve 30 ögrenci ile hayata geçirilen “Önce Insan - Gönülden yapilan isleri nesillerdir destekliyoruz” projesi, lise siralarindaki gençlere hayat boyu sürdürülebilir bir sorumluluk kazandirmayi hedefliyor. Proje, kurumlar arasindaki ögrenmeyi, birbirini güçlendirmeyi destekledigi gibi akranlar arasi bir deneyim paylasimina da zemin hazirliyor. Özel okullarda ücrete tabi olan bu deneyimlere devlet okullarindaki çocuklar erisemiyor. Proje bu anlamda deneyimsel esitligi saglamak adina büyük önem tasiyor.

Yesim’in kurucusu Sükrü Sankaya’nin hayirseverlik anlayisini sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilinci ile birlestirerek, lise siralarindaki gençlere hayat boyu sürdürülebilir bir sorumluluk kazandirmaya imkan saglayan proje, Eylül 2021’de Lacoste Vakfi’ndan aldigi uluslararasi destekle hiz kazanarak yeni dönemde Bursa Anadolu Lisesi ve Bursa Erkek Lisesi’nin katilimiyla daha da büyüdü. Su anda 180 gönüllü ögrencinin yer aldigi projede nihai hedef, gönüllügün önce Bursa’da, sonra da Türkiye’deki diger okullarda yayginlastirilmasi ve bu konuda bir suur olusturulmasi.

2022-2023 Egitim-Ögretim döneminde SosyalBen Akademi Danismanligi’nda Sükrü Sankaya Anadolu Lisesi, Bursa Erkek Lisesi ve Bursa Anadolu Lisesi ögrencileri ile gönüllülük, sosyal girisimcilik ve sosyal sorumluluk temalarinda egitimler, etkinlikler ve uygulamali saha çalismalari gerçeklestirilerek ögrencilerin gönüllülük bilinci ve hayat boyu sürdürülebilir bir sorumluluk kazanmalari için çalismalar devam ediyor. Dönem içinde teori ile desteklenen proje uygulamalari ile ögrenciler, sosyal sorumluluk çalismalarini yasayarak ögrenme firsati yakaliyor.

Projenin danismanligini yürüten SosyalBen Akademi 2015 yilinda Ece Çiftçi tarafindan kurulmus SosyalBen Vakfi’nin ikinci iktisadi isletmesi olarak faaliyetlerine devam ediyor. Sosyal girisimci bir kurulus olan SosyalBen Akademi, Türkiye’deki gönüllülük oranini artirabilmek ve daha yasanilabilir bir dünya kurmak için kurumsal firmalara, egitim kurumlarina ve yurt disi üniversitelerine hazirlanan bireysel ögrencilere sosyal sorumluluk proje danismanligi hizmeti veriyor.
Kaynak: İHA