MESKI, 1 Yilda Yaklasik 10 Kwh Elektrik Üretti

İçel Büyüksehir Belediyesi İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI), Çati Tipi Günes Enerji Santralleri (GES) ve Biyogaz Enerji Santrallerinden 1 yilda 65 bin 939 hanenin 1 aylik elektrik ihtiyacina esdeger, toplam 9 milyon 890 bin kWh enerji üretti.

MESKI, 1 Yilda Yaklasik 10 Kwh Elektrik Üretti
MESKI Genel Müdürlügü, enerji verimliligine ve yenilenebilir enerji kaynaklarindan elde ettigi enerji tasarrufuna dikkat çekti. Bu dogrultudaki çalismalarina araliksiz devam eden MESKI, günes ve biyogaz enerji santrallerinden 1 yilda yaklasik 10 milyon kWh enerji üretti.

MESKI, tesislerinde yenilenebilir enerjiyi kullanmaya devam ediyor

Dünyanin en temiz ve güvenilir yenilenebilir enerji kaynaklarindan biri olan günes enerjisini kullanan MESKI, tesislerinin ihtiyaci olan enerjiyi üretme hedefiyle faydali yatirimlar yapmaya devam ediyor. Günümüzde artan enerji gereksinimi, enerji kaynaklarinin hizla tükenmesi, tüketimin çevreye verdigi zarar, birçok ülkenin kullanimda disa bagimli olmasi gibi nedenler, enerji tasarrufunu her alanda zorunluluk haline getiriyor. MESKI Genel Müdürlügü, bu gibi olumsuzluklarin önüne geçmek, tasarruf saglamak ve enerji verimliligi gerçeklestirmek amaciyla Toroslar, Tarsus ve Yenisehir ilçelerinde bulunan su depolarinda, 2.82 MWp gücünde Çati Tipi Günes Enerji Santralleri kurarak, bu tesislerdeki enerji tüketimlerinin tamamina yakinini günesten karsilamaya basladi.

Enerji tüketimindeki yenilenebilir ve temiz enerji oranini artirmayi amaçlayan MESKI, 2 adet atiksu aritma tesisinde bulunan toplam 2 bin 700 kW kurulu gücü olan Biyogaz Enerji Santralleri ile enerji ihtiyacini karsiliyor.

MESKI, 2022’de yenilenebilir enerji kaynaklarindan 9.9 milyon kWh elektrik üretti

2022 yilinda yenilenebilir enerjiden toplam 9 milyon 890 bin kWh elektrik üreten kritik tesislerinde de bu enerjiyi kullanan MESKI, 1 yilda yaklasik 65 bin 939 hanenin bir aylik elektrik ihtiyacina (1 hanenin aylik tüketimi 150 kWh olarak esas alindi) esdeger elektrik enerjisi üretti. Üretilen enerji ile toplam 4 bin 866 ton karbondioksit saliniminin engellenmesi sebebiyle, 11 bin 840 agacin hayati da kurtarilmis oldu.
Kaynak: İHA