Genç Çiftçi 6 Inekle Basladigi Hayvancilikta Sayiyi 12.5 Kat Artirdi

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde 6 yil önce hayvancilik ve tarima baslayan 27 yasindaki Yunuscan Ceylan, devlet destegiyle islerini gelistirip büyükbas hayvan sayisini 75’e yükseltti.

Genç Çiftçi 6 Inekle Basladigi Hayvancilikta Sayiyi 12.5 Kat Artirdi
Daha önce Zonguldak’ta yasayan Yunuscan Ceylan (27), 2016 yilinda memleketi Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Kapakli Köyü’ne geri döndü. Tarim ve Orman Bakanligi’nin baslattigi ‘Genç Çiftçi’ projesine yaptigi basvurusu 2017 yilinda kabul edilen Ceylan’a 6 hibe inek verildi.

Büyükbas hayvan yetistiriciligi desteklemesinden yararlanan genç çiftçi, 6 yilda büyükbas hayvan sayisini 12.5 kat artirarak 75’e yükseltti. Hayvan sayisini yükselten Ceylan, devlet destekleri sayesinde de tarimla da ugrasmaya basladi.

Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan genç çiftçi Yunuscan Ceylan, 2017 yilinda faydalandigi proje çerçevesinde 6 hibe inek aldigini belirtti.

Hayvan sayisini 75’e kadar yükselttiklerini ifade eden Ceylan, “Kurbanlik hayvan da yetistiriyoruz, onun yaninda buzagi üretimi de var. Bunun yaninda peynir, süt ve tereyagi da yapmamiz bize ek bir katki sagliyor” diye konustu.

Ceylan, hayvanciligin tarim yapma noktasinda da katkisi oldugunu aktararak, “Hayvanlarin gübresini degerlendiriyoruz. Tarlamiza döktügümüzde geri dönüs olarak katki sagliyor” dedi.

Hayvanciligin ilk baslarda kendisini zorladigini kaydeden Ceylan, “Devletimizin yardimiyla sistemimizi kurduk. Suan bütün ekipmanlarimiz yerinde. Hayvancilikta bunlar büyük kolaylik sagliyor” ifadelerini kullandi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Ceylan sunlari söyledi:

“Herkes masa basinda çalisacak diye bir sey yok. Bu isleri birileri yapacak. Gençler bu isi yapabilirler. Bizde dünden bugüne kadar geldik. Ülkemiz açisindan da geliri yüksek bir is.”
Kaynak: İHA