Turizm Cenneti Bozcaada'da Akvaryum Koyu'na Giris Ücreti Krizi Yasandi

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada ilçesinde dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nda 2 kez yasanan kapi krizinin ardindan bu kez de arsa sahibi tarafindan bariyer konarak, koya girmek isteyen tatilcilerden 150 TL ücret alinmasi krizi yasandi. Tarla sahibinin adaya gelen tatilcilerden, Akvaryum Koyu’na girmeleri karsiliginda 150 TL giris ücreti almasi tepki çekti. Bozcaada Belediye Baskani Hakan Can Yilmaz, faaliyetin izinsiz oldugu gerekçesiyle durduruldugunu belirtti.

Turizm Cenneti Bozcaada'da Akvaryum Koyu'na Giris Ücreti Krizi Yasandi
Bozcaada’da 2015 yilinda, dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’na giden tek yol, koyun gerisindeki arazinin sahibi tarafindan demir kapi konularak kapatilmisti. Denize girmek için gelen turistler kapali kapiyi görünce büyük sok yasamisti. Akvaryum Koyu’na ulasimin saglandigi tek yolda 2018 yilinda ikinci kez kapi krizi yasanmisti. Aradan geçen 5 yil içinde Akvaryum Koyu’nda 2 kez yasanan kapi krizinin ardindan bu kez de giris ücreti krizi yasandi.

Akvaryum Koyu’na girmek isteyenlerden 150 TL giris ücreti aliyor

Kuzey Ege’nin turizm cenneti Bozcaada ilçesine 9 günlük Kurban Bayrami tatili için gelen tatilciler, Akvaryum Koyu’nda denize girmek istedi. Koyun girisine gelen tatilciler, koya giristeki yol üzerinde bariyer görünce büyük saskinlik yasadi. Arazi sahibi Naci Erdogan tarafindan koya girmek isteyen tatilcilerden 150 TL ücret alinmasi tepki çekti. Tatilciler durumu, Kaymakamlik ve Belediye’ye bildirdi. Koya giriste alinan 150 TL ücret alimi Belediye tarafindan faaliyetin izinsiz oldugu nedeniyle durduruldu.

Ticari faaliyet sonlandirildi

Bozcaada Belediye Baskani Hakan Can Yilmaz, faaliyetin izinsiz oldugu gerekçesiyle durduruldugunu belirterek, “25 Haziran Pazar günü vatandaslardan gelen sikayet üzerine 478 parselde bulunan Akvaryum Koyu’na inen yol üzerinde herhangi bir geçerli is yeri açma ya da çalistirma firsati olmaksizin giris ücreti altinda fis kesip ücret almak kaydiyla ticari faaliyette bulundugu tespit edilmis ve buna istinaden de belediye tarafindan yetkili idarelerden usulüne uygun olarak is yeri açma ve çalistirma ruhsati alinmadan is yeri açilamaz ve çalistirilamaz hükmü dogrultusunda buradaki ticari faaliyet sonlandirilmis ve isletme yönünden mühürleme islemi uygulanmistir. Bunun devami halinde de hukuki ve idari takibin yapilacagi malikine iletilmistir. Ayriyeten de bu yapilan islemde yine ayni gün 25 Haziran Pazar günü Bozcaada Kaymakamligi’na ve kisinin kendisine bir yazi yazarak durumu bildirdik” dedi.

Kaynak: İHA