Karsilikli Iki Daireyi Ayni Anda Kiraladi, Birinde Oturdu Digerinde Laboratuvar Kurup Uyusturucu Yetistirdi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde bir kisi, ayni anda karsilikli iki apartmani kiralayarak birinde kendisi oturdugu digerinde ise uyusturucu laboratuvari kurarak odalarinda uyusturucu yetistirdigi ortaya çikti. Duruma isyan eden Mahalle Muhtari ise, “Ne bina sahibinin ne de diger kiracilarin bundan haberi bile olmamis. Ev sahibi saskin, komsular saskin” dedi.

Karsilikli Iki Daireyi Ayni Anda Kiraladi, Birinde Oturdu Digerinde Laboratuvar Kurup Uyusturucu Yetistirdi
Olay, ilçeye bagli Örnek Mahallesi’nde meydana geldi. Alinan bilgiye göre; bir ihbari degerlendirerek daireye giren ekipler, dairenin birisinde uyusturucu yetistirildigini ve içeride bir odada laboratuvar kuruldugunu gördü. Kenevir köklerine imha edilmek üzere el konulurken, sahis da gözaltina alindi. Yapilan incelemede sahsin iki daireyi ayni anda kiraladigi birinde oturdu digerinde laboratuvar kurup uyusturucu yetistirdi. Islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen sahsin tutuklandigi ögrenildi.

"Kiracisinin kim oldugunu, ne yaptigini bilmiyor, sadece gelecek kiraya bakiyor"

Mahallesinde birçok kisinin ögrencilerden kaynakli ev satin alip, dayali döseli olarak kiraya verdigini belirten Muhtar Önder Can, “Kimsenin ticaretine ve yaptigi ise karismak gibi bir lüksümüz yok. Ne var ki son zamanlarda mahalle sakinlerimizden gelen sikayetler üzerine mahallemizin önem arz eden iki sorununu paylasmak istiyorum. Bu sorunlar, bizim gelecegimiz olan çocuklarimizin gelecegini karartacak olaylar. Bu olaylar karsisinda sessiz kalamam. Mahallemizde bazi ev sahipleri evlerini emlakçi araciligiyla kiraya veriyor. Kiracisinin kim oldugunu, ne yaptigini bilmiyor. Sadece gelecek kiraya bakiyor. Bu da beraberinde bugün yasadigimiz sorunlari getiriyor. Mahalle sakinlerimizin en fazla sikayeti mahallemizde fuhus ve uyusturucu trafiginin yasandigi konusunda. Kendi dairelerinin oldugu ya da komsu dairelere girip çikan kisilerin bilinmemesi, degisik insanlarin gelmesi mahalle sakinlerini rahatsiz ediyor” diye konustu.



"Ne bina sahibinin ne de diger kiracilarin bundan haberi bile olmamis"

Mahallelerinde son 1 hafta içerisinde uyusturucu laboratuvari ortaya çikarildigini belirten Önder Can, “Bir vatandasimiz karsilikli 2 dairesini ayni kisiye, emlakçi araciligiyla kiraya vermis. Tek basina yasayan bir kisiye 2 daireyi birden ne yapacaksin demek yerine pesin aldigi 1 yillik kiraya bakmis. Jandarmanin baskininda dairenin bir tanesinde evi kiralayan sahis otururken, digerinde ise 2 odada, banyo ve tuvaleti kenevir bahçesine dönüstürdügü, bir odayi da uyusturucu laboratuvarina dönüstürmüs. Ne bina sahibinin ne de diger kiracilarin bundan haberi bile olmamis. Ev sahibi saskin, komsular saskin. Iste ev sahipleri kiracilarini arastirmadan ‘Ben kirami alayim da ne olursa olsun’ zihniyeti ile hareket ederse bu tür sorunlar yasariz. Bugün kiraci ev sahibi kavgalarinin, tartismalarinin en önemli nedeni de budur” seklinde konustu.

Muhtar Önder Can, ev sahiplerinden paraya degil, huzur ve güvene evlerini kiraya vermelerini istedi.
Kaynak: İHA