Karanlikta Kalan Vatandasin Borcunu VEDAS Ve Hayirsever Is Adami Karsiladi

Mus’un Malazgirt ilçesi Karaali köyünde yasayan ve çalistigi insaatta elektrik akimina kapilarak yataga mahkum yasayan Murat Kaya’nin 68 bin liralik elektrik faturasi borcunun yarisini Vangölü Elektrik Dagitim A.S. (VEDAS) yarisini ise hayirsever is adami Kazim Yagmur karsiladi.

Karanlikta Kalan Vatandasin Borcunu VEDAS Ve Hayirsever Is Adami Karsiladi
Malazgirt ilçesine bagli Karaali köyünde yasayan insaat isçisi Murat Kaya, geçtigimiz yillarda çalistigi bir insaatta elektrik akimina kapildiktan sonra yataga mahkum kaldi. Devlet kurumlari tarafindan yapilan yardimlarla hayatini idame eden Kaya’nin biriken 68 bin liralik elektrik borcu için de VEDAS ve hayirsever is adami Kazim Yagmur yetisti. Sosyal medyadan haberi gördükten sonra Bilecik’ten Malazgirt ilçesine gelen Kazim Yagmur, ilk olarak VEDAS görevlileriyle görüstü. Görüsmede VEDAS yetkilileri alacaklari olan 68 bin liranin yarisindan feragat ederken, Yagmur ise geriye kalan yarisini ödeyerek Murat Kaya’nin evine yeniden enerji verilmesini sagladi.

Kazim Yagmur, köyde aileyi de ziyaret ederek çocuklara bayramlik kiyafet, oyuncak ve gida malzemesi destegi verdi. Bilecik’ten Malazgirt’e Kaya ailesine yardim etmek için geldigini ifade eden Yagmur, “Murat Kaya’nin durumunu sosyal medyadan ögrendim. Yaklasik 68 bin lira borcunun oldugunu ögrendim. Elektrikleri kesikti. Haberi bende kendi sosyal medyamdan paylastim. Destek olan arkadaslarimiz da oldu. Bilecik’ten Karaali köyüne geldim. Ilk önce VEDAS’tan Murat abimin elektrik borcunu ödedim. Daha önce insaatta çalisirken elektrik akimina kapilmis. Bir bacagi kesilmis, kollarindan biri is görmüyor. Vücudunun yaklasik yüzde 70’i çalismiyor. 68 bin lira olan borcun yaklasik 38 bin lirasi bize düstü. VEDAS hem anapara hem de faizden yaklasik 30 bin lira düsürdü. Bizde borcunu ödedik ve elektrigini açtirdik. Evine elektrik geldi, çocuklar çizgi film seyretti. Onlar mutlu oldu bizde mutlu olduk” dedi.

Evine yeniden elektrik verildigi için çok mutlu oldugunu dile getiren Murat Kaya ise “Basta yardimsever Kazim Yagmur ve yardim elini uzatan herkese tesekkür ediyorum. Rabbim kimseye böyle bir kaza yasatmasin. Geçen yil Mardin’in Kiziltepe ilçesine insaat islerinde çalismak üzere gittim. 2022 yilinin Kasim ayinda insatta çalisirken elektrik akimina kapildim. Arkadaslarim beni Sanliurfa Devlet Hastanesine kaldirmislar. 2-3 gün yogum bakimda kalmisim. Kendime geldigimde sol bacagimin diz altindan kesildigini gördüm. Sol elim çalismiyor. Hatta sol kolumun da kesilmesi gerektigini doktorlar bana söyledi.

Tutmasin ama böyle kalsin dedim. Sag ayagimda ise çok az bir canlilik var. Sonra Adana’ya kaldirildim. Adana’da 27 ameliyat geçirdim. Su an yatalak bir hastayim. Yaklasik 68 bin lira elektrik borcum vardi. Çocuklarimla karanlikta yasiyorduk. Kazim Yagmur Bey borçlarimizi ödedi bizleri karanliktan kurtardi. Artik çocuklarim çizgi film izleyebiliyorlar. Bu halde olmama ragmen çocuklarim adina çok mutlu oldum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA