Içisleri Bakani Ali Yerlikaya Sinirin Sifir Noktasinda

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya bir dizi temaslarda bulunmak üzere sinirin sifir noktasinda olan Kilis’te ziyarette bulundu. Bakan Yerlikaya konteyner kentteki depremzedelerle bayramlasti.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya Sinirin Sifir Noktasinda
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, bir dizi temaslarda bulunmak üzere sinirin sifir noktasinda ziyarette bulundu. Bakan Yerlikaya ilk olarak Kilis Valiligini ziyaret etti, daha sonra konteyner kentte bulunan depremzedeleri ziyaret ederek bayramlarini kutladi. Yerlikaya Kilis Valiliginde yaptigi açiklamada, konteyner kentte yasayan depremzedelerin en kisa sürede konutlarina yerlesecegini söyledi.



Bakan Yerlikaya, Kilis’in son 20 yilda çok büyük degisim ve dönüsüm yasadigini ifade ederek, "Kilis bu süreçlerde zor imtihanlardan geçti. Bunlardan birisi de süphesiz 6 Subat depremini yasayan sehirlerden birisi olmasiydi. Kilisli kardeslerimizin son derece girisimci, mücadeleci ve her türlü zorlugun üstesinden gelebilecegini göstermeleri açisindan kendileriyle iftihar ediyoruz. 2015-2018 yillari arasinda biliyorsunuz Gaziantep Valiligi yaptigim ve bu sürede de Kilis’e çok gidip geldim. Hem sinir ötesindeki harekatlarda hem de o bölgelerin ihyasinda Kilis fevkalade durus sergiledi, her türlü zorlugun da üstesinden geldi. Bu vakit itibariyle sunu gururla söyleyebiliriz, Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Kilis’imiz, Türkiye Yüzyili hedeflerine ulasmak için tüm kentlerde oldugu gibi canla basla gayret ediyor. Tüm kamu kurum ve kuruluslari çok büyük uyum ve ahenk içerisinde ve Kilis’i daha yukariya tasiyabilmek, millet-devlet bütünlesmesi açisindan çok büyük uyum içerisindeler. Bu yüzden Kilis halkinin her birini kutluyorum" dedi.



"Kilis sanayi sehri olma yolunda hizla ilerliyor"

Bu sanayi merkezlerinde de yer bulmanin su an itibariyle çok güç oldugunu, bu yüzden de yenilerini yapma noktasinda ciddi bir gayretin bulundugunu dile getirdi.

Bakan Yerlikaya, Kilis’in ayni zamanda tarimsal potansiyelini de inovasyon, markalasma, rekabetçiligini yukari tasimakla ilgili de ciddi çaba gösterdigini ifade etti.

Yerlikaya, "Bu noktada bölge topraklarinin sundugu zenginlikleri kullanma noktasinda takdiri hak ediyor. Hakeza milletvekillerimizin de büyük gayretleriyle tarimsal sulamayla ilgili de devletimiz ve hükümetimiz bu çalismalari destekliyor. Barajlar ve göletlerle birlikte tarimsal ürün çesitliligimiz ve niteligi çok daha yukari çikacak. Bu da çiftçilerimizin zenginligine zenginlik katacak" diye konustu.



"Depremzede vatandaslarimiz, güle oynaya en kisa sürede evlerine geçecek"

6 Subat depremlerinin 143. gününü geride biraktiklarini kaydeden Bakan Yerlikaya, su ifadelere yer verdi:

"Kilis’te çadirda kalan hiçbir vatandasimiz yok. Ayrica tesislerde misafir edilen vatandasimiz da yok. Kirsal ve kent merkezinde konteyner kentte kalan vatandas sayimiz ise bin 696. Kira yardimi alan ise bin 491 vatandasimiz var. Orta ve üstü hasarli konut sayisi 3 bin 312, 262 ticari alan var. 900 civarinda da ahir ve diger yapi karsimiza çikiyor. Depremin ilk anindan bugüne kadar Sayin Cumhurbaskanimiz tarafindan tüm deprem felaketini yasayan sehirlerimizdeki hizmetler takip ediliyor, bizler de anbean sahadayiz. Kalici konutla ilgili Cumhurbaskanimizin verdigi söz, zamaninda olacak ve bunu hep birlikte görecegiz. Bu noktada milletimiz bize inaniyor. Biz de onlarin göreceksiniz konteyner kentlerde, geçici konaklama merkezinde kalan vatandaslarimiz, güle oynaya zamani geldiginde konutlarina geçecek. Biz de bu sevinci hep birlikte yasayacagiz."

Konusmasinin sonunda tüm Kilislilerin bayramini kutlayan Yerlikaya, depremde evleri yikilan vatandaslar için insa edilen konteyner kentteki depremzedeleri ziyaret ederek bayramlasti. Çocuklar ile yakindan ilgilenen Yerlikaya, küçük bir bebegi de kucagina alarak sevdi.

Son olarak Kilis Belediyesini ziyaret eden Yerlikaya, belediye personeliyle de bayramlasti.

Bakan Yerlikaya’nin ziyaretine Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Belediye Baskani Servet Ramazan, Kilis milletvekilleri Ahmet Salih Dal ile Mustafa Demir, AK Parti Il Baskani Metin Karakus, MHP Il Baskani Mustafa Özdemir de eslik etti.
Kaynak: İHA