Malatya'daki Kalici Konutlar Hizla Yükseliyor

Malatya’nin Dogansehir ilçesinde deprem sonrasi temelleri atilan kalici konutlarinin insaati hizla sürüyor.

Malatya'daki Kalici Konutlar Hizla Yükseliyor
Malatya’nin Dogansehir ilçesinde depremzedeler için Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan insasina baslanan bin 676 kalici konut çalismalari araliksiz sürüyor.

Asrin felaketi olarak nitelendirilen ve Malatya’nin da aralarinda bulundugu 11 kentte büyük yikimlara neden olan Kahramanmaras merkezli depremlerin yaralari sariliyor. Malatya’da büyük yikimin yasandigi Dogansehir ilçesinde bir taraftan da kurulumlari tamamlanan konteyner kentlere depremzedelerin yerlestirilmesine devam edilirken, diger taraftan ise kalici konutlar yükseliyor.

Altintop Mahallesi Tavsantepe mevkiinde Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan Mart ayinda yapimina baslanilan kalici konutlarda çalismalarin hizli bir sekilde devam ettigini kaydeden Dogansehir Ilçe Belediye Baskani Durali Zelyurt, önümüzdeki aylarda tamamlanmasi hedeflenen konutlarin yil sonunda hak sahiplerine teslim edilecegini söyledi.



“349 konutta sona gelindi”

Ilçeye yapilmasi planlanan bin 676 konutun ihalesinin tamamlandigini belirten Baskan Zelyurt,” Dogansehir ilçesi olarak 6 Subat depremlerinde çok ciddi hasar aldi, 142 can kaybimiz oldu. Depremin hemen ardindan devletimiz yaralari sarma noktasinda çok ciddi adimlar atmis durumda. Yapilan toplanti sonrasi yer belirleme islemlerine müteakip 349 konutun ihalesi yapilarak ilk kazma vuruldu. Ardindan 603 ile 624 kalici konutlarin ihaleleri yapildi. Toplamda bin 676 konutun ihalesi tamamlanmis durumda. Ilk etapta baslanan 349 konutun kaba insaati ile çatilari tamamlanmis durumda bitme noktasina gelindi. Devletimiz vatandaslarimizi kis gelmeden önce konutlarina kavusturmak için hizli bir çalisma yapiyor. Çalismalarin Cumhurbaskanimizin önderliginde hizli bir sekilde tamamlanacagina inaniyoruz. Insallah bu konutlar 11’inci ayin sonunda hak sahiplerine teslim edilecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA