Akhisar'da Sel Ekipleri Teyakkuza Geçirdi Açiklamasi Su Tahliyeleri Devam Ediyor

Manisa’nin Akhisar ilçesinde metrekareye 80 kilogram yagis düsmesi sonucu evleri ve is yerlerini su basti, yollar adeta nehre döndü, ulasimda ciddi aksamalar yasandi. Yagisin etkili oldugu bölgelerde Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI MAKOM ekipleri yasanan su taskinlarina 242 personel ve 71 araç ve is makinesi ile müdahale ediyor.

Akhisar'da Sel Ekipleri Teyakkuza Geçirdi Açiklamasi Su Tahliyeleri Devam Ediyor


Akhisar ilçesinde Meteoroloji Genel Müdürlügünün yaptigi saganak uyarisi sonrasinda bazi noktalarda su taskinlari yasandi. Ilçede metrekareye 80 kilogramin üzerinde yagis düstü. Ögleden sonra siddetini artiran yagisa karsi Büyüksehir Belediyesi ilgili birimleri ve MASKI MAKOM ekipleri teyakkuz halinde su seviyesinin yükseldigi noktalara 242 personel ve 71 araç ve is makinesi müdahale etti. Ekipler öncelikli olarak Akhisar Mustafa Kirazoglu Devlet Hastanesinin oldugu alanda çalismalarini yogunlastirdi. Akhisar ilçe merkezinde yürütülen çalismalari Manisa Valisi Yasar Karadeniz, MASKI Genel Müdür Vekili Erman Aydiner, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, AK Parti Manisa Il Baskani Salih Hizli, Akhisar Belediye Baskani Besim Dutlulu, AFAD yetkilileri, Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Gürhan Inal, Kanalizasyon Dairesi Baskani Cem Çöllü, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Mümin Deniz ile Akhisar Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Murat Ipek de sahada takip etti.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün geçmis olsun mesaji yayinladi. Baskan Ergün, “Ilimiz genelinde yasanan siddetli yagis Akhisar’imizda da etkili olmus, ne yazik ki ilçemizde taskinlar meydana gelmistir. Büyüksehir ve MASKI olarak tüm ekiplerimizle ilçemizde teyakkuz halinde çalisma yürütüyoruz. Tüm hemsehrilerime geçmis olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandi.

"Hala soktayiz"

Itfaiye ve MASKI ekipleri ise su baskini yasayan binalarda su tahliyelerine devam ediyor. Hürriyet Mahallesi’ndeki bir apartman sakini olan Bekir Girgin ise çok büyük bir afet yasadiklarini belirterek, "Çok büyük afed oldu. Soktayiz. Ögleden sonra basladi ama 3-4 saat sürdü. Çok büyük yagis oldu. Bodrum katimizi su basti, Allah’tan yasayan yoktu ama esyalarimiz vardi." dedi.

Is yeri su basan Arif Gürcan isimli esnaf ise 15 yildir Çarsi’da esnaflik yaptigini daha önce alt sokaklarda su baskinlari yasandigini ancak ilk defa kendilerinin de su baskiniyla karsilastiklarini anlatti. Bütün malzemelerinin su içinde kalmasindan dolayi büyük bir zarar yasadiklarini ifade eden Gürcan "Zararimiz çok büyük. Çok esnaf magdur oldu. Yetkililerden yardim talep ediyoruz." diye konustu.

Kaynak: İHA