Agri'da Amatör Spor Kulüplerine Spor Malzemesi Dagitildi

Agri’da Gençlik ve Spor Bakanligi’nin destegi ile Valilik koordinesinde Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Agri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafindan 42 amatör spor kulübü ile 36 altyapi takimina spor malzemesi dagitildi.

Agri'da Amatör Spor Kulüplerine Spor Malzemesi Dagitildi
Agri Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezinde düzenlenen Spor Malzemesi Dagitim Programinda, malzeme dagitimi öncesinde geride kalan sezonda basarili olan spor kulüpleri ve sporculara kupa ve madalyalari da verildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programda konusan Agri Valisi Osman Varol, kent genelinde her bir çocuk ve genci en az bir spor dali ile bulusturmak amaciyla çalistiklarini belirtti.



"Bizim gençlerimize firsat verildiginde her seyin en iyisini basarabileceklerini biliyoruz"

Son yillarda Agri’da spor alaninda tesislesme anlaminda önemli yatirimlar yapildigini kaydeden Vali Varol, “Bizler kamu olarak gençlerimizi korumak ve onlari dogru karakterli biçimde gelecege hazirlamak amacindayiz. Bu alanda gençlerimize, çocuklarimiza sunabilecegimiz en önemli katkilardan bir tanesi de onlarin bir sekilde muhakkak bir spor dali ile istigal etmelerini saglamak. Bu alanda yaptigimiz ve yapabilecegimiz çok çesitli çalismalar mevcut. Bunu kategorize etmek mümkün. Spor alaninda verilen desteklerin en üst düzeyi devlet ve hükümet destegidir. Çok büyük kaynaklar gerektiren özellikle alt yapi ve spor tesisi alaninda da devletimiz ve hükümetimiz özellikle Agri’ya çok büyük kaynaklar aktardi. Sayin Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu Beyefendinin bundan 2 yil önce ilimize yaptigi ziyaretinde tespit ettigimiz eksikliklerin ve kendilerinden taleplerimiz sonrasinda gerçekten ilimize yatirim seferberligi gerçeklestirildi.

Bu gün yaklasik 400 milyonluk bir rakamla çesitli spor tesisleri insa edildi ve insa edilmeye devam ediyor. Ilimizde gençlerimizin gerçekten çok önemli potansiyellere sahip oldugunu bilen Bakanligimiz ve onun buradaki birimleri, gençlerimize yatirim yapmak ve onlara imkan saglamak için bu büyük kaynaklari ayirarak bu yatirimlari hayata geçirdi. Çok çesitli alanlarda yatirim yaptik. Spor salonundan, yüzme havuzuna, yüzme havuzundan gençlik merkezine kadar. Bu arada ilimizde yakindan takip ettigimiz bir baska yüzme havuzu projesi de hayata geçecek. Temmuz ayinin 4’ünde ihalesi yapilacak. Bizim gençlerimize firsat verildiginde her seyin en iyisini basarabileceklerini bildigimiz için bunu sürdürecegiz ve yatirimlara devam edecegiz. Tabi yenileri de gelecek. Malum cezaevinin su an yikilan yerine belki de bölgenin en önemli spor komplekslerinden bir tanesi insa edilecek. Bu konuda da projelerimiz hazirlandi. Çalismalar devam ediyor. Bizler gençlerimizi, çocuklarimizi, sporla istigal etmek isteyen herkesi mutlaka ve mutlaka istedigi tesise erisebilecegi bir ortam olusturmak için çabamizi devam ettirecegiz. Bunun yaninda yerel yönetimlerimizin gerçeklestirdigi destekler de var. Özellikle belediye baskanlarimizin spor alanindaki tutkularini ve isteklerini biliyoruz. Onlarda ellerinden gelen bütün katkiyi gençlerimize saglamaya gayret ediyorlar. Bütün gayemiz, gençlerimizi ve çocuklarimizi mutlaka bir spor dali ile bulusturmak” dedi.



"Lisansli sporcu sayimiz önemli ölçüde artti"

Törenin açilis konusmasini yapan Agri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Erkan Kösedag ise kentte son yillarda valilik öncülügünde sporculara saglanan malzeme destekleri ile gençlerin daha rahat spor yapma imkanina yakaladigini ifade ederek, “Bu gün burada sporun birlestirici gücünü bir kez daha bizlere gösteren bütün spor kulüplerimize tesekkür ediyorum. Dünyada sporu iki amaç için yapiyorlar. Birincisi dünyada spor yaparak para kazananlar var. Bir de bizim gibi bu isi amatör olarak spor yapmak amaciyla yapanlar var. Bizim belediyelerimizden, üniversitemizden ve yetkililerimizden sadece 3 talebimiz var. Bu taleplerimiz bize spor sahalari açin. Bu sahalara ücretsiz ulasimimizi saglayin ve en önemlisi bize spor malzemelerini teslim edin, biz çocuklarimizla sahalarimizi dolduralim. Bu anlamda çok sansli oldugumuzu belirtmek istiyorum. Bundan iki yil önce yani basimizdaki illerimizde dagitilan malzemeleri gipta ile izliyorduk. Onlarin bu dagittiklari malzemeleri isin açikçasi kiskaniyorduk. Biz Sayin Valimize bu durumu arz ettigimiz zaman geçen yil destekleri ile Spor Bakanligimiz bizlere malzeme desteginde bulundu. Yetmedi iki kere kendi söylemi ile çocuklarimiza spor malzemesi desteginde bulundu. Bu desteklerde 2021 yilinda destek olmayan sezonda 540 lisansli sporcu sayimiz, desteklerden sonra 870 sporcuya yükseldi. Bu yaklasik yüzde 50’ye yakin bir artis demek. 2022-23 sezonunda ise yine 1200’e varan bir artis yasadik. Ben buradan Sayin Valimize ve katki veren herkese çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan sporculara kupa ve madalyalarinin takdim edildi. Daha sonra spor kulüplerine malzeme dagitimi ve toplu hatira fotografi çekimi ile program sona erdi.

Düzenlenen Programa Agri Valisi Osman Varol, Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Gençlik ve Spor Il Müdürü Fedai Din, ASKF Baskani Erkan Kösedag, kurum amirleri, ilçe ve belde belediye baskanlari, kulüp baskanlari ve kentteki sporcular katildi.

Kaynak: İHA