Istanbul'da FETÖ'nün Hücre Evlerine Operasyon Açiklamasi 18 Gözalti

Istanbul’da Fetullahçi Terör Örgütüne yönelik yürütülen operasyonda, örgüt içinde “gaybubet” olarak adlandirilan hücre evlerinde gizlenen 18 süpheli yakalandi.

Alinan bilgilere göre Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma istikametinde harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi ekipleri, FETÖ/PDY’nün gizli faaliyetlerine yönelik yeni bir çalisma gerçeklestirdi. Örgüt üyelerinin kendi aralarinda “Gaybubet Evi” olarak adlandirdigi ve firari örgüt mensuplarinin saklanmalari amaciyla ‘güvenli ev’ olarak kullandigi gizli hücre evleri tespit etti. Bu hücre evlerinde saklandiklari ve sahte kimlik kullandiklari belirlenen 21 FETÖ üyesinin yakalanmasi için bu sabah operasyonun düzenlendi.

Bu hücre evlerinde yapilan aramalarda çok sayida örgütsel doküman ve dijital malzeme ile 2 bin dolar ve bin 770 Euro para ele geçirildi.

Yakalanan 18 süpheli ifadeleri alinmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürülürken, firari durumda olan 3 FETÖ dersinin yakalanmasi için çalismalarin devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA