Ankara'dan 136 Düzensiz Afgan Göçmen Ülkelerine Yollandi
Düzensiz göçle mücadele çerçevesinde sinir disi operasyonlar hiz kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ankara’dan 136 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen, ülkelerine gönderildi. Böylece yilbasindan bu yana sinir disi edilen düzensiz göçmen sayisi 42 bin 685’e ulasti.

13 bin 725 Afgan ülkesine gönderildi
Yilbasindan bu yana Afganistan’a 28’inci charter seferi (özel uçus) Ankara’dan gerçeklestirildi.
Göç Idaresi Baskanligi’ndan alinan bilgilere göre, Istanbul ve Kocaeli Il Göç Idaresi Müdürlüklerine bagli geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altinda tutulan Afganistan uyruklu 136 düzensiz göçmen, Esenboga Havalimanina getirilerek, kolluk birimlerinin gözetiminde güvenlik noktasindan geçirilmesinin ardindan Afganistan Hava Yollari’na ait uçakla ülkelerine gönderildi.
Böylece bu yil Afganistan’a düzenlenen 28 charter seferi ile 4 bin 550 ve tarifeli uçuslarla 9 bin 175 olmak üzere toplam 13 bin 725 Afganistan vatandasinin ülkesine dönüsü saglandi.
2023’te 42 bin 685 düzensiz göçmen sinir disi edildi
Yilbasindan itibaren tüm uyruklarla birlikte sinir disi edilen düzensiz göçmen sayisinin da geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 29 artis göstererek, 42 bin 685’e ulastigi ögrenildi.
