Ürdün Veliaht Prensi Al Hussein Bin Abdullah, Suudi Arabistanli Rajwa Al Seif Ile Evlendi

Ürdün Veliaht Prensi Al Hussein bin Abdullah ile Suudi Arabistanli Rajwa Al Seif, Ürdün’ün baskenti Amman’daki Zahran Sarayi’nda düzenlenen nikah töreniyle dünya evine girdi. Dügün günü ülkede resmi tatil ilan edildi.

Ürdün Veliaht Prensi Al Hussein Bin Abdullah, Suudi Arabistanli Rajwa Al Seif Ile Evlendi
Ürdün’de aylardir beklenen kraliyet dügünü gerçeklesti. Ürdün Veliaht Prensi Al Hussein bin Abdullah ile Suudi Arabistanli Rajwa Al Seif, Ürdün’ün baskenti Amman’daki Zahran Sarayi’nda düzenlenen nikah töreni ile dünya evine girdi. Çiçegi burnunda gelin Al Seif, Lübnanli tasarimci Elie Saab imzali zarif beyaz bir gelinlik, Veliaht Prens Abdullah ise askeri üniformasini giydi.

Nikah törenine ABD Baskani Joe Biden’in esi First Lady Jill Biden, Ingiltere Prensi William ve esi Kate ile Katar, Belçika, Ispanya, Danimarka, Hollanda ve Japonya kraliyet ailelerinin üyeleri katildi.

Nikah törenin ardindan çiçegi burnunda çift, düzenlenen geçit töreni ile halki selamlayarak dügünün düzenlenecegi Al Husseiniya Sarayi’na dogru yola çikti. Al Husseiniya Sarayi’ndaki dügüne yaklasik 2 bin kisinin katilmasi bekleniyor.

Ürdün’ün dört bir yaninda kutlamalarin yapildigi dügün öncesi, birçok cadde ve sokak süslendi. Dügün ile Ürdün ve Suudi Arabistan arasindaki iliskilerin daha da gelismesi bekleniyor.
Kaynak: İHA