Getiris Bir Yilda 2,2 Milyon Kullaniciya Ulasti

Getir’in yeni nesil is platformu GetirIs, konum bazli canli harita özelligi ile is, çalisan ve hizmet arayanlari lokasyonlarina göre bir araya getiriyor. Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veren ve bir yil içerisinde 2,2 milyon kullaniciyla ulasan platform, teknolojisi, iletisim imkanlari ve kullanici odakli yaklasimiyla is ve çalisan bulma sürecini hizlandirdi.

Getiris Bir Yilda 2,2 Milyon Kullaniciya Ulasti


Getir’in is, çalisan ve hizmet arayanlari bulusturmak için hayata geçirdigi GetirIs, sadece bir yil içerisinde 2,2 milyon kullaniciya ve 500 binden fazla ilana ulasti. Platform, kullanicilarina sundugu konum bazli canli harita teknolojisi ile, kullanimi kolay, hizli ve etkili çözümler sunuyor.

“Yakindaki Is, GetirIs” sloganiyla hizmet veren platformun basarisinin arkasinda, platformun kullanim kolayligi, konum temelli yenilikçiligi ve güvenlik yaklasimi kadar, Getir’in teknolojisi ve genis müsteri kitlesinin de oldugunu belirten GetirIs Direktörü Irem Namlisoy “Ilk yilimizda platformumuzda ilan yayinlayan her iki isverenden biri, aradigi çalisani GetirIs’ten buldu. Bunun yani sira, platform üzerinden is bulan kullanicilarin yüzde 95’i de evlerine yakin yerlerde ise girdiler. Öte yandan, sadece is ve aday bulmak için degil yeteneklerini ise dönüstürmek isteyen kullanicilar için de bir platform oldugumuzu görmekten mutluyuz. Son bir yil içerisinde, gelen basvurularin yüzde 15’i özel ders vermek ya da almak, çevirmenlik yapmak, hobilerini gelistirmek veya yaptigi el islerini kazanca dönüstürmek isteyenlerden olusuyor” dedi.



Platform hakkinda su bilgiler verildi:

En çok yeme-içme, kurye-soför ve satis-pazarlama ilani verildi

Hizmete basladigi ilk yilinda 2,6 milyon basvurunun yapildigi platform, temizlik görevlisinden muhasebe uzmanina, çagri merkezi çalisanindan boya ustasina, elektrikçiden yazilimciya kadar çok genis bir yelpazede is, çalisan ve hizmet arayanlarin ihtiyaçlarina cevap veriyor. Platformun birinci yilinda sirasiyla en çok yeme/içme, kurye/söför, magazacilik, satis/pazarlama ve ev isleri ilanlari verilirken, is arayanlar ise kurye/söför, satis/pazarlama, yeme/içme, egitim ve ofis isleri kategorilerindeki pozisyonlara basvurdu.

Son bir senede platformda açilan ilanlar arasinda en çok basvuru alan ilan Izmir’den verilen magaza elemani ilani oldu. Ilan basina basvuru sayisinin en çok oldugu sehirler ise Samsun, Eskisehir ve Adana olarak siralandi.

Depremzedelerin istihdamina destek oluyor

6 Subat depremleri sonrasinda platform, Akut Vakfi, Habitat Dernegi, Ihtiyaç Haritasi ve Kizilay’in ‘Afet Yardim Gönüllüsü’ ihtiyaçlarina yönelik ilanlar yayinlayarak afet sonrasi yardim çalismalarina destek oldu. Depremzedelere yardim etmek isteyenleri ’Afet Yardim Gönüllüsü’ ilanlari bölümünde sivil toplum kuruluslari ile bulusturdu. Öte yandan, platform depremzedelerin istihdamina yönelik ilanlari önceliklendirerek belirgin olmasi için siyah kurdele ekliyor. Bu ilanlarla "Depremzede" oldugunu beyan eden kisilerin basvurularini eslestirerek, büyük afet sonrasinda hayatlarini kurmalarina yardimci olmaya devam ediyor.

Harita temelli teknolojisi ile ayni mahalledeki isveren ve çalisan adaylarini bulusturuyor

Platform, konum bazli canli harita üzerinden birbirine yakin isveren ve çalisan adaylarinin yani sira hizmet veren ve hizmet arayan kisileri bir araya getiriyor. GetirIs’i diger platformlardan ayiran bir diger özelligi ise, is arayan kisilerin, aradiklari kriterlerin detaylarini profilleri üzerinden herkese açabilme seçeneginin olmasi. Bu özellik sayesinde isverenler is arayanlarla hizlica iletisime geçip, is arayanlarin profillerini ve verdikleri hizmet detaylarini kolayca görebiliyor.

GetirIs, is arayanlar ve isverenlerin telefon ve e-postalarini paylasmadan, güvenli bir sekilde görüntülü görüsmesine ve mesajlasmasina imkân taniyor. Getiris platformu üzerinden iletisimde kalabilen is arayan ve is verenler arasinda, günde ortalama 10 binden fazla mesajlasma gerçeklesiyor.
Kaynak: İHA